Oljeaksjer hjelper Oslo opp, Statoil med årets tiende PUD i Norge

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

21-Dec-2017

  • Oslo stiger 0,4%
  • Oljeprisen ned til 64,3 dollar
  • Statoil leverer PUD for Snorre Expansion
  • Subsea 7 får kontrakter
  • DNB Markets hever Hydro
  • Sparebank 1 Markets kutter prisforventninger på laks, kursmål

OSLO, 21 des (Reuters) – Statoil STL.OL deler ut kontrakter til blant annet Subsea 7 SUBC.OL i forbindelse med at det leverer årets tiende utbyggingsplan på norsk sokkel, og sørger sammen med en høy oljepris for at Oslo Børs løftes i pluss torsdag formiddag.

Som forventet leverte Statoil på vegne av partnerskapet i Snorre Unit, plan for utbygging og drift av Snorre Expansion Project til norske myndigheter.

Oljeselskapet investerer i overkant av 19 milliarder kroner for omfattende havbunnsutbygging og oppgradering av eksisterende innretning for å forlenge levetiden på feltet med 25 år.

Investeringen vil øke utvinningen fra Snorre-feltet med i underkant av 200 millioner fat, med ventet produksjonsstart i 2021.

Statoil tildeler samtidig kontrakter til en samlet verdi på opp mot 9 milliarder kroner.

Subsea 7 SUBC.OL får blant annet en stor EPCI-kontakt (ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installasjon) som ifølge selskapet er i størrelsen 150 millioner dollar til 300 millioner dollar.

På Oslo Børs handles Statoil og Subsea 7 opp 0,8 prosent og 1,5 prosent.

Også andre oljeaksjer som Aker BP AKERBP.OL og Aker Solutions AKSOL.OL, DNO DNO.OL og PGS PGS.OL stiger 1,3 prosent til 2,5 prosent.

Oljeprisen faller tilbake 15 cent for dagen til 64,4 dollar per fat, men er likevel høyere enn ved stengetid i Oslo onsdag.

Blant andre tungvektere, handles Norsk Hydro NHY.OL opp 2,0 prosent som dagens mest omsatte aksje til 59,9 kroner.

DNB Markets tar torsdag opp anbefalingen til hold fra selg med et kursmål på 58 kroner per aksje.

Meglerhuset hever samtidig aluminiumsprisestimatet for 2018 med 4 prosent til 2000 dollar per tonn, som i kombinasjon med styrkede valutakurser betyr en oppjustering av driftsresultatet til Norsk Hydro med 12 til 13 prosent for perioden 2018 til 2019.

DNB Markets skriver at pålagte sesongmessige produksjonskutt og kapasitetsbegrensning har sammen med nylige nedstengninger av anlegg, løftet det kostnadsbaserte prisgulvet for kinesiske aluminiumsprodusenter.

“Markedsbalansen drives av det kinesiske tilbudet og på tross av en nedgang i aluminaprisene, opererer rundt 20 prosent av de lokale produsentene fortsatt med tap.

“Signalene fra Kina peker også mot at stengte anlegg ikke vil bli gjenåpnet og at håndhevelsen av kapasitetsbegrensningene for øvrige produsenter vil fortsette i 2018,” skriver meglerhuset.

Norsk Hydros konsernsjef anslo i slutten av oktober at Kinesiske produsenter kan stenge så mye som 1,4 millioner tonn aluminium neste år på grunn av miljøtiltak.

For laksesektoren kutter Sparebank 1 Markets både lakseprisforventninger for 2018 og 2019 og kursmål på de norske oppdrettselskapene.

Bakkafrost BAKKA.OL handles med 1,2 prosent, mens Grieg Seafood GSFO.OL, Marine Harvest MHG.OL Lerøy Seafood LSG.OL og Salmar SALM.OL stiger 0,1 prosent og 0,6 prosent.

I sum er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 802,2 poeng.

(Reporting By Henrik Stølen, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer