Økende trend for ETFer

Visste du at internasjonalt går trenden sterkere i retning av passivt børshandlede fond kontra aktivt forvaltede fond? Børshandlede fond, eller Exchange Traded Funds (ETF), står nå for nærmere 16 % av alt fondsvolum i USA, og det vokser. I en studie gjort av PWC, globalt kommer ETF-markedet til å overstige $7 trillioner innen 2021 fra $2,6 trillioner i 2015. Det er nesten en tredobling på seks år.

I videoen over hører du om det du trenger å vite om ETFer. Både historikk, egenskaper, og hvordan du finner riktige fond for formålet ditt. Thorstein Botten fra Beaufort og Guttorm Edvardsen fra Nordnet viser deg fordeler, egenskaper og det praktiske ved å bruke disse fondene i forvaltningen din. Thorstein Botten har lang fartstid fra finans og forvaltning, og har nå spesialisert seg på bruk av ETFer i sin egen forvaltning.

Vekstdriverne for Exchange Traded Funds

De store vekstdriverne er spådd å bli pensjonsmarkedet og retail-markedet i Europa. I USA står retail-segmentet for 50 % av volumet blant ETFer. Samlet i Europa er samme tall 20%, og i Sverige 10%. Så her ligger det et enormt potensial dersom trenden i Europa følger USA. Økt tilgjengelighet og økt kunnskap er faktorer som vil kunne speede opp denne trenden. I USA har man sett at opplæringbiten har vært en nøkkelfaktor til populariteten til disse produktene. Økt tilgjengelighet i form av online plattformer som Nordnet er også med på å øke veksten. Det samme vil gjelde for kostnadsfokus på økonomisk rådgivning, og fremveksten av Smart Beta-ETFer.

Og med stadig større pensjonsdel som skal forvaltes, vil mye av disse pengene bli styrt inn mot ETF-markedet.

ETFer hos Nordnet

I august, blant Private Banking kundene i Nordnet, var det ETFer som var mest nettokjøpt og nettosolgt blant alle passivt og aktivt handlede fond. Det er første gang det har vært tilfelle, så noe er i ferd med å skje.

Det finnes i dag ETFer for omtrent alt du ønsker å ta eksponering i. På Nordnet-plattformen kan du handle det aller meste av ETFer. Vet du tickeren på ETFen du skal handle, så er det stor sannsynlighet for at du kan handle den hos Nordnet. Kunsten er å finne riktig ETF da det er mange leverandører i dette markedet som tilbyr nesten identiske produkter.

ETFer er særlig egnet for de som er langsiktig og vanligvis handler fond. Men det kan være aktuelt for kortsiktige bets og så dersom markedssituasjonen tilsier det. For eksempel spissede ETFer mot aktuelle indekser man vil ta veddemål på.

/Guttorm Edvardsen, Private Banking-ansvarlig

Nordnet Private Banking er en tjeneste og fordelsprogram for den moderne millionæren med over 2,5 millioner kroner i plasserbar formue. Vil du høre mer om Nordnet Private Banking og hva vi kan tilby deg? Ta kontakt med meg på e-post, telefon 23333019 eller finn ut mer her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer