Nytt fond hos Nordnet: Fondsfinans High Yield

Fondsfinans Kapitalforvaltning er blitt en reell utfordrer innen høyrenteforvaltning. Avkastningen har vært meget god de siste årene, og forvaltningshonorarene er blant de laveste i bransjen.

Fondsfinans Kreditt har over lang tid vært et av de mest kjøpte høyrentefondene hos Nordnet. Nå er også søsterfondet Fondsfinans High Yield blitt tilgjengelig hos Nordnet.

Fondet tar normalt noe høyere risiko enn Fondsfinans Kreditt, og har de siste tre årene hatt den høyeste avkastningen blant norske høyrentefond.*

De siste tre årene har rentefondene gitt en avkastning man vanligvis må investere i aksjemarkedet for å oppnå. Snittavkastningen de siste tre årene har vært 14% for Fondsfinans High Yield, og 10% for Fondsfinans Kreditt. Vennligst merk at historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning.

*Analysen er basert på historikk fra siste tre år. Data er hentet fra Oslo Børs med kursdato 03.03.2019. Utvalget konkurrenter er basert på Finansavisens kategori Rente NOK High Yield såfremt data for avkastning og meravkastning er tilgjengelig på Oslo Børs.

Vi utfordrer bransjen på pris – vi jobber hardt for at investorene skal få god aktiv forvaltning, uten at forvaltningshonorarene blir for høye:


Ansvarlig for renteforvaltningen – Erlend Lødemel
Erlend Lødemel tok over ansvaret for renteforvaltningen hos Fondsfinans Kapitalforvaltning i 2016 og har over 20 års erfaring fra finansmarkedene. Han har tidligere jobbet som makroøkonom og kredittanalytiker i Arctic Securities, renteanalytiker og aksjestrateg i DNB, og har også fem års erfaring som porteføljeforvalter i DnB Investor.

Les mer her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.04.2019 14:41

Hei. Imponerende avkastning siste tre år! Ser at Fondsfinans High Yield falt vesentlig mer enn andre norske high yield-fond under supply- og offshorekrisen i 2015. Avkastningen var minus 20 % i 2015, mot minus 4 % for «Rente, NOK High Yield-kategorien», ifølge Morningstar.
Ser at dagens portefølje i fondet fremdeles har en overvekt av supply- og offshoreselskap. Er fondet like utsatt ved et nytt brått fall i oljeprisen?
https://www.nordnet.no/mux/web/fonder/fondfakta.html?classid=F00000TERV
Hilsen Bjørn Erik Sættem, Spareøkonom

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
03.04.2019 14:44

Svar fra Fondsfinans til Bjørn Erik Sættem: Fondsfinans High Yield ble etablert den 30. april 2014 hvor fondet overtok en stor og illikvid portefølje av høyrenteobligasjoner med antatt snitt på B-rating fra en pensjonskasse. Det var en overvekt av oljerelaterte obligasjoner i porteføljen, som ble hardt rammet av nedgangen i oljeprisen i 2014/2015. Vi brukte 2015 på å rydde opp i porteføljen, og fondet ble på denne tiden ikke markedsført. Minimum tegningsbeløp var for øvrig satt til 5 mill. kroner. Fra september 2016 har Erlend Lødemel forvaltet fondet, og vi har markedsført det mot våre kunder som et renteprodukt med… Les mer »