Nasdaq lanserer ukesopsjoner på DNB & PGS

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Ukesopsjonene har tilført ekstra likviditet til det norske derivatmarkedet

Siden vi lanserte ukesopsjoner i det norske markedet for litt over ett år siden, har utviklingen vært fantastisk. Hittil i år så er ukesopjonenes andel av omsetningen mye høyere i Norge enn i Sverige. F.eks i Statoil er det YTD omsatt rundt en ¼ av omsetningen på skjerm i Statoil. For NHY og NAS er det lignende tall.

Felles for denne omsetningen er at det har tilført ekstra likviditet i det norske derivatmarkedet og Nasdaqs norske marked. Dere, Nordnet kundene, er flittige brukere av dette produktet og det ser vi som et bevis for at ukesopsjoner er et produkt som passer for både profesjonelle og private investorer.

Nye underliggende: DNB (DNB) and Petroleum Geo-Services (PGS)

Vi har nå lansert ukesopsjoner på DNB og Petroleum Geo-Services. Dermed er det nå ukesopsjoner på 6 norske underliggende; STL, NHY, NAS, SUBC, DNB og PGS.

Ukesopsjoner handles på samme måte som månedsopsjonene, men sluttdato eller bortfall inntreffer første, andre, fjerde og femte torsdag i hver måned1. (På den tredje torsdagen har eksisterende månedlige opsjoner utløpsdato).

Det gir deg som investor mer fleksibilitet til å velge en løpetid som passer din investeringsstrategi best, uten å betale unødvendig mye i tidsverdi ettersom en opsjon blir billigere, alt annet like, når man nærmer seg bortfall. Med andre ord betaler du mindre i premie ved bruk av en ukesopsjon enn de vanlige månedsopsjonene.

Les mer om ukesopsjoner her og se mer om dette hos Nordnet.

_________
1) Merk at Nasdaq endrer bortfallsdag for norske derivater fra 1. januar 2018 til den tredje fredagen i måneden, slik vi hadde det fram til januar 2015. Dette gjør vi for å følge Oslo Børs som nå har besluttet å følge internasjonale standarder.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer