Ny tørr brønn i Barentshavet tynger på svak Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

22-Nov-2017

  • Oslo ned 0,2%
  • Brent opp til $63,1/fat
  • Svakt i oljerelatert etter tørr brønn
  • Frontline’s Q3-tall skuffer
  • Schibsted -8%: Henter 2,5 mrd i emisjon
  • Sparebank 1 jekker ned PGS

OSLO, 22 nov (Reuters) – Mens europeiske børser handles opp, går Oslo Børs mot strømmen tirsdag til tross for høyere oljepris, tynget av en rekke svake selskapsnyheter.

Hovedindeksen.OSEBX er ned 0,2 prosent til 806,8 poeng i 11.30-tiden, mens nordsjøoljen til samme tid handles for 63,2 dollar fatet, opp 60 cent fra start og vel 40 cent høyere enn ved stengetid i Oslo tirsdag.

Oljesektoren på Oslo Børs tynges imidlertid av nok en mislykket prøveboring i Barentshavet. To brønner som ble boret på lisens 533 resulterte i “et ikke-kommersielt gassfunn” samt en “tørr brønn” og føyer seg inn i rekken av skuffende boreresultater i området.

Operatør på lisensen er LundinLUPE.ST som faller 2,3 prosent på Stockholmsbørsen, mens Aker BPAKERBP.OL som eier 35 prosent av lisensen faller 2,6 prosent til 206,4 kroner aksjen her hjemme.

Frontline er også blant taperne onsdag med en nedgang på 5,9 prosent til 44,7 kroner aksjen, det svakeste nivået siden slutten av september, etter å ha publisert kvartalstall før åpning.

Tallene var svake, men likevel forholdsvis på linje med forventninger i forkant, med et nettotap på 24,1 millioner dollar mot ventede 26,2 millioner dollar.

Selskapet forklarer de svake tallene med høy flåtevekst som i sin tur har bidratt til at fraktratene i tredje kvartal var på de svakeste nivåene siden 2013.

Selv om nettoen er bedre enn ventet, er ratene svakere enn forventet, noe Frontline drar med seg inn i fjerde kvartal.

Fearnley Securities peker også på svake rater i sin oppdatering etter tallene.

“Snittratene for VLCC’ene på 13.200 dollar per dag var nesten 2.200 dollar under vårt opprinnelige estimat”, skriver meglerhuset og konstaterer at EBITDA-etimatene for fjerde kvartal mest sannsynlig vil nedjusteres med omlag 15 prosent.

På OBX-listen er det imidlertid Schibsted som tynger mest med et fall på 8,3 prosent til 226 kroner aksjen.

Selskapet meldte onsdag morgen at det har hentet inn 2,5 milliarder kroner i en emisjon hvor det meste av provenyet skal brukes til nye oppkjøp innen rubrikkannonser.

Totalt trykker Schibsted opp 11,9 millioner b-aksjerSBSTB.OL i emisjonen som ble gjort til en kurs på 211 kroner.

Sparebank 1 Markets er ute med en oppdatering på seismikkselskapet PGSPGS.OL i kjølvannet av kvartalstall.

Meglerhuset mener Q3-rapporten var svak med både skuffende “late sales” og kontraktsinntekter og kutter kursmålet til 12 kroner fra tidligere 15 kroner aksjen samtidig som det gjentar en salgsanbefaling.

“Vi ser lite fundamentalt som støtter opp under aksjen, hovedsakelig på grunn av et høyt gjeldsnivå som tilsvarer 29 kroner per aksje”, heter det i oppdateringen.

PGS-aksjen faller 1,3 prosent til 12,3 kroner aksjen i 11.15-tiden onsdag.

(Reporting by Joachim Dagenborg, edited by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer