Norwegian flyr høyt etter Kjos-kjøp på rød Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

14-Sep-2017

  • Oslo ned 0,2%
  • Brent faller til $55/fat
  • Norwegian bykser 10%
  • DNB oppjusterer anslag for LNG-sektoren

OSLO, 14 sep (Reuters) – Oslo Børs beveger seg svakt nedover torsdag morgen holdt igjen av litt svakere oljepris mens Norwegian gjør et byks etter at konsernsjef Bjørn Kjos brukte nær 200 millioner på egne aksjer.

Etter en halvtime er hovedindeksen.OSEBX ned 0,2 prosent til 759,9 poeng mens nordsjøoljen til samme tid handles for 55 dollar fatet, ned 60 cent fra stengetid i Oslo onsdag.

Aksjonærene i Norwegian AirNWC.OL våknet til en gladmelding torsdag etter at Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise gjennom sitt felles selskap HBK Holding kjøpte Norwegian-aksjer for nærmere 200 millioner kroner til en kurs på 240 kroner aksjen.

Det er betydelig høyere enn onsdagens sluttkurs på 214 kroner og aksjen sendes opp 9,9 prosent fra start på Oslo Børs til 233,5 kroner.

– Dette var et ekstremt positivt signal og viser at konsernsjefen og styreformann virkelig har trua på selskapet, konstaterer analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto.

– Signalet de sender til markedet er ekstremt sterkt. De gjør som de sier og det er det mange i deres posisjon som ikke gjør, legger han til.

Pareto har for øvrig et langsiktig kursmål i Norwegian-aksjen på 350 kroner.

DNB Markets er torsdag ute med en gjennomgang av LNG-markedet og spår en vekst i global LNG handel målt i tonn på 38 prosent frem til 2019.

Meglerhuset mener veksten i all hovedsak vil komme som følge av stigende eksport fra USA til Asia.

“For aktørene innen sektoren er dette spesielt interessant ettersom det i tillegg til økt volum og flere eksport-/importanlegg også betyr lengere seilingsruter for fartøyene og dermed ytterligere økt etterspørsel etter fraktkapasitet”, skriver DNB, som tror at ratene vil øke fra 51.000 dollar per dag i 2017 til 93.000 dollar per dag for 2020.

For de Oslo-noterte selskapene i LNG-sektoren, Flex LNGFLNG.OL og Höegh LNG HoldingsHLNGH.OL har DNB kjøpsanbefalinger med kursmål på henholdsvis 14,7 og 112 kroner per aksje.

“Når det gjelder sistnevnte forutsetter vi annonsering av to FSRU-kontrakter i løpet av de neste 12 månedene”, avslutter DNB i sin morgenrapport.

Flex LNG stiger 1,3 prosent til 9,6 kroner aksjen mens Høegh LNG, som driver flytende LNG-terminaler, er ned 0,3 prosent til 80,4 kroner etter en halvtimes handel.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer