Norwegian Air faller på positiv børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

05-Oct-2017

Oslo opp 0,5%

Oljeprisen stiger til 56,2 dollar

Norwegian med trafikktall, yield svakere enn ventet

DNB Markets tror ikke på resultatvarsel fra TGS

OSLO, 5 okt (Reuters) – Norwegian Air  NWC.OL faller tilbake etter å ha lagt frem trafikktall for september, i et norsk aksjemarked som igjen finner retningen opp med høyere oljepris torsdag.

Selv om flyselskapet kunne vise til sterkere trafikk-og kapasitetsvekst enn markedet hadde sett for seg, oppveier ikke det for at yielden kom inn under forventningene.

Yielden, inntekt per passasjerkilometer, var ned 7 prosent til 0,39 kroner i september sammenlignet med samme måned i fjor, mot forventningene på 0,40 kroner i en Reuters-undersøkelse.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 28 prosent, begge høyere enn forventningene om en vekst på henholdsvis 26,5 prosent og 25,3 prosent.

På Oslo Børs er Norwegian blant de svakeste OBX-selskapene med et fall på 3,4 prosent til 232 kroner. Hovedindeksen er til sammenligning opp 0,5 prosent til 788,1 poeng.

Tallene var litt på den svake siden. Yield og fyllingsgrad var noe under det vi ventet, men avviket er flylengden som er som er opp 13 prosent gjennom måneden mot våre forventninger på 9 prosent, sier analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities.

Han mener likevel at det viktigste for det lange caset er at selskapet fortsatt klarer å trekke til seg passasjerer og øke fyllingsgraden, dog noe lavere enn han sett for seg i september.

Sivertsen og Pareto Securities er blant analytikerne som er mest positive til Norwegian med en kjøpsanbefaling og kursmål på 350 kroner.

I oljemarkedet stiger nordsjøoljen 40 cent for dagen til 56,2 dollar og bidrar til en god dag for flere norske oljeaksjer.

Statoil  STL.OL, Aker BP  AKERBP.OL og Subsea 7  SUBC.OLer alle opp henholdsvis 1,1 prosent, 1,4 prosent og 0,8 prosent.

TGS  TGS.OL stiger 1,3 prosent til 187 kroner. DNB Markets skriver i morgenrapporten at estimatene for tredje kvartal ikke gir tilstrekkelig grunnlag for å forvente noe positivt eller negativt resultatvarsel fra seismikkselskapet.

TGS gir vanligvis en markedsoppdatering innen seks handelsdager etter kvartalsslutt dersom konsensusestimatene avviker mer enn rundt 15 prosent fra selskapets forventninger.

Meglerhusets estimater for topplinjen ligger på 139 millioner dollar i tredje kvartal, rundt 3 prosent over konsensusforventningene.

“På den annen side venter vi imidlertid et betydelig fall i ordrereserven til under 85 millioner dollar ved utgangen av kvartalet,” skriver meglerhuset som har en holdanbefalingen på TGS med kursmål på 145 kroner per aksje.

(Reporting by Henrik Stølen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer