NorgesGruppen noterer sitt første grønne lån

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Grønn finans er i sterk vekst. I dag debuterte NorgesGruppen på Børsens liste for grønne obligasjoner.

I januar 2015 ble Oslo Børs den første børsen i verden med en egen liste for grønne obligasjoner.

Siden lanseringen har nye låntakere strømmet til listen og hentet inn stadig større summer gjennom notering av nye grønne lån. Det er nå notert 27 grønne obligasjoner med en utestående verdi på 28,6 milliarder kroner. Antall låntakere har også vokst jevnt og trutt, til 19 låntakere i dag – se figur under.

NorgesGruppens nye grønne obligasjonslån på 400 millioner kroner skal finansiere investeringer i miljøvennlig transport, miljøbygg og fornybar energi.

NorgesGruppen kan melde om stor interesse og god etterspørsel fra investorer.

– Vi gjør store miljøinvesteringer hvert år for å redusere vårt klimaavtrykk i samfunnet. Bærekraft bidrar til langsiktig lønnsomhet og er noe våre kunder innen både dagligvare og servering er opptatt av. Det er derfor naturlig at vi går ut i markedet med grønne obligasjoner, sier Mette Lier, CFO i NorgesGruppen.

NorgesGruppens grønne rammeverk, som er etablert i samarbeid med Handelsbanken, har fått graderingene «Dark Green» og «Governance assessment Excellent» av den uavhengige forskningsstiftelsen CICERO.

Midlene som hentes gjennom et grønt obligasjonslån skal utelukkende benyttes til å finansiere miljøvennlige prosjekter. Det kreves en uavhengig vurdering som verifiserer at lånet er miljøvennlig. Denne vurderingen skal offentligjøres, slik at investorer kan forstå de miljømessige aspektene ved prosjektet som skal finansieres av lånet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer