Noreco varsler rettsak og stiger på negativ Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

10-Aug-2017

  • Oslo ned 0,5%
  • Nord-Korea i fokus
  • Brent opp til $53,3/fat
  • Noreco til sak mot forsikringsselskaper

OSLO, 10 aug (Reuters) – Høyere oljepris begrenser nedturen på Oslo Børs torsdag mens aksjemarkeder verden rundt faller for tredje dag på rad som følge av den eskalerende ordkrigen mellom Nord-Korea og USA.

Hovedindeksen er ned 0,5 prosent til 738,2 poeng drøyt to timer før stengetid.

Gårsdagens amerikanske oljelagertall viste et litt høyere trekk på beholdningen enn ventet, noe som bidro til en styrking av oljeprisen over natten.

Nordsjøoljen handles i øyeblikket for 53,3 dollar fatet, opp drøyt en halv dollar fra nivået ved stengetid i Oslo onsdag.

Norwegian Energy CompanyNOR.OL, også kjent som Noreco, melder torsdag at det vil gå til sak mot de 20 forsikringsselskapene som var motpart i saken Noreco vant, knyttet til skader på Siri-plattformen som ble oppdaget helt tilbake i 2009.

En domstol i København konkluderte i desember med at forsikringsselskapene skulle utbetale erstatning og renter på om lag 470 millioner dollar pluss saksomkostninger til Noreco.

Nå ønsker Noreco ytterligere erstatning for tap som følge av den langdryge prosessen. Noreco-aksjen stiger 3,6 prosent til 260 kroner.

DNB Markets ser i sin morgenrapport på effekten av all oppmerksomhet fallet i det norske boligmarkedet har fått i det siste. Meglerhuset konkluderer med at dette så langt ikke har gitt noen kursutslag for selskaper innen bygg- og anleggssektoren som VeidekkeVEI.OL og AF GruppenAFGRA.OL.

DNB anslår at inntjeningen i det norske boligmarkedet for 2017 vil utgjøre rundt 25 prosent av samlet EBIT både for Veidekke og AF Gruppen.

“Tidshorisonten for boligprosjekter vil sammen med en høy andel forhåndssalg gjøre at det tar tid før eventuell svekkelse i etterspørselen forplanter seg fra sluttkundene via utbyggerne og til entreprenørene.”

“Hvilken guiding selskapene gir om disse utsiktene vil imidlertid være vesentlige for å vurdere inntjeningspotensialet fremover”, skriver meglerhuset.

Veidekke og AF Gruppen presenterer sine Q2-tall henholdsvis 17. og 25. august. DNB sier det er “avventende” og har en holdanbefaling på Veidekke med et kursmål på 110 kroner aksjen, og en salgsanbefaling på AF Gruppen med et kursmål på 115 kroner.

Ellers på Oslo Børs er det mye rødt med Nordic NanovectorNANOV.OL som ett av få lyspunkt blant OBX-selskapene.

Det norske biotec-selskapet melder at det skal holde en presentasjon på en prestisjetung helsekonferanse i New York 15.-16. august og aksjen stiger 0,8 prosent til 87,4 kroner i 14.20-tiden.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Camilla Knudsen)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer