Gå til hovedinnhold

Jeg er Nordnets nye investeringsøkonom

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Jeg heter Tom Hauglund, og er den nye investeringsøkonomen hos Nordnet i Norge.

Hei!

Jeg har jobbet som aksjemegler i overkant av 10 år, og de siste 3 årene jobbet jeg som investor og trader for mine egne penger. Kombinasjonen av disse erfaringene har gitt meg unik innsikt i hvordan det er å investere andres og egne penger. Min siste arbeidsgiver i bransjen var Swedbank. Der hadde jeg gleden av å jobbe i 2 år med kanskje Norges sterkeste analyse-team ledet av Peter Hermanrud og Harald Magnus Andreassen. Av alle jobbene jeg har hatt de siste 15 årene, synes jeg rollen som investeringsøkonom hos Nordnet er den mest spennende og inspirerende.

Som investeringsøkonom hos Nordnet skal jeg dele erfaringene mine med deg og Nordnets kunder, og i mange tilfeller være et talerør i media. Å være en investor er litt som å være på en lang reise der stadig nye og spennende destinasjoner dukker opp. Reiseplanen din blir ofte ganske annerledes enn hva du i utgangspunktet hadde tenkt.  Den største forskjellen mellom reiser og aksjemarkedet er at nedturene du kan få  for mange er tunge å håndtere. Psykologien og risikoen du opplever ved å investere egne penger kan i mange tilfeller føre til at du tar gale veivalg. Og hvis du  lurer, så gjør alle investorer det. Forskjellen på gode og dårlige veivalg er evnen du har til å minimere tapet ditt.

Det snakkes alt for lite om å nullstille seg i aksjemarkedet, spesielt i forhold til trading.  Hvor ofte sitter du ikke å overser faktaene som er der, fordi du eier en aksje som går feil vei i forhold til egne tanker og håp. En av kjørereglene mine er at hvis jeg beveger meg inn på tro, håp og kjærlighet så halverer jeg automatisk – selv om jeg har mest lyst å doble posisjonen min.

Jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til at du skal ta bedre valg for sparepengene dine – sammen blir vi flinkere Jeg skal være synlig her på bloggen, lage ukentlige videoer med markedspuls og ikke minst være tilgjengelig via Twitter. Jeg vil være tydelig når jeg ser ting i markedet jeg mener er markedsdrivende.

Vi i Nordnet har mange ulike kunder, med både ulik alder og ulik risikoprofil. Jeg skal være turguiden din som dekker ulike behov. Målet mitt er at alt fra aktive tradere til fondssparere skal lære noe av min erfaring og kunnskap om markedet.

En av mine største ambisjoner som investeringsøkonom er at du skal få et bedre bilde av investeringene dine.

Kjøper du en aksje uten å for eksempel ha peiling på hva selskapet driver med, er sjansen større for at du ikke skjønner svingningene i aksjekursen. Hvis du har møtt ledelsen i selskapet er det større sjanse for at investeringen din svarer til forventingene – du blir bedre kjent med aksjen og får større forståelse. Det gjelder selv om du er på utkikk etter utbytteaksjer eller aksjer med vekstpotensialer. Kombinasjonen av din egen magefølelse og kjennskap til selskapets ledelse kan få deg langt i aksjemarkedet. Velger en finansdirektør eller CEO å slutte i et selskap, bør du vurdere om aksjen har samme potensiale.

Slik kan du følge meg:

Tom Hauglund, Investeringsøkonom Nordnet

Her på nordnetbloggen, eller Twitter på @TomNordnet. Videobloggen Markedspuls publiseres hver onsdag, og du får innblikk i de siste ukens hendelser innen aksjer i Norge, USA og Asia. Jeg vil også bruke tid på å snakke om oljeprisen, og ikke minst Opecs «krig» mot lavprodusentene i USA. Dette er det du skal følge for å forstå bevegelsene i oljeprisen det neste året.

Og ikke minst vil jeg dele porteføljen min på Shareville, og fortelle deg hvorfor jeg har plukket de ulike aksjene. Podcasten vår #pengepodden hver torsdag med Anders Skar, blir kanskje ukens høydepunkt for meg. Ellers vil du selvsagt se meg på økonominyhetene klokken 10.30 hver fredag på TV2.

Jeg gleder meg til å bli kjent med deg og Nordnets mange og trofaste lesere.

/Tom Hauglund

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.04.2016 08:58

Hvor finner vi porteføljen din på Shareville? Det finnes pr i dag ingen TomNordnet der…

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.04.2016 10:06

Det kommer veldig snart. Et par tekniske ting som det jobbes med. jeg flyttet nemlig aksjer inn til Nordnet, og da ble det noe feil. Men så fort det er oppdatert kommer jeg på shareville. Skal si fra til deg når den er oppe:)