Gå til hovedinnhold

Nordnets indeksfond blir bærekraftige

Fra og med i dag blir Nordnets fire internasjonale indeksfond klassifisert som bærekraftige, og oppfyller dermed kravene som stilles i EUs regelverk for å fremme bærekraftige investeringer.

For knapt et år siden lanserte Nordnet fire internasjonale indeksfond: Nordnet Indeksfond Global, USA, Emerging Markets og Europa. Fondene følger etablerte indekser fra MSCI og S&P. Fondene har raskt blitt svært populære på grunn av deres enkle struktur, brede diversifisering og lave kostnader. Vi tar nå neste steg i utviklingen av fondene, og oppdaterer forvaltningsmandatet i henhold til EUs regelverk for bærekraftige investeringer.

Innhold og forvaltning av fondene er nå linje med offentliggjøringsforordningen artikkel 8 («SFDR art 8»), noe som innebærer at fondene skal «fremme miljørelaterte eller sosiale forhold». Artikkel 8-fond kan kalles lysegrønne fond. I praksis bytter fondene underliggende indeks, til deres bærekraftige motsvarighet. Nordnets globalfond bytter for eksempel indeks fra MSCI World til MSCI World ESG Leaders, og USA fondet bytter fra S&P500 til S&P500 ESG.

FondTidligere indeksNy indeks
Nordnet Indeksfond Global ESGMSCI WorldMSCI World ESG Leaders
Nordnet Indeksfond USA ESGS&P500S&P500 ESG
Nordnet Indeksfond Europa ESGMSCI EuropeMSCI Europe ESG Leaders
Nordnet Indeksfond Emerging Markets ESGMSCI Emerging marketsMSCI Emerging Markets ESG Leaders.

Med de nye underliggende indeksene så vil fondene fremover investere i de selskapene med høyest ESG-score i respektive sektorer og investeringsunivers. ESG-indeksene til MSCI inneholder de 50 prosent mest bærekraftige selskapene i hver sektor i moderindeksen, basert rangeringer fra MSCI ESG Research. ESG-indeksene er satt sammen slik at de skal avvike lite fra moderindeksene hva gjelder avkastning og risiko, noe som også historiske data viser.

Fondene navn kompletteres med betegnelsen ESG, og det skjer ingen endringer i fondenes kostnader. Vår ambisjon er å alltid ligge i fremkant når det kommer til hvilke produkter som kundene ønsker, og vi registrerer at både indeksfond og bærekraft er sterke trender i det norske spare- og investeringsmarkedet og håper denne endringen er noe kundene vil sette pris på.

Vil du vite mer om hva endringene i indeksfondene innebærer i detalj kan du lese innlegget til vår spareøkonom “Hva betyr ESG-merkingen av Nordnets indeksfond?”.

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle en riktig god sommer samtidig.

Hilsen
Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer