Gå til hovedinnhold

Nordnet på Teknisk Museum!!

Nordnet er en moderne bank, så på den måten liker vi ikke å være en museumsgjenstand. Men det er vi faktisk nå – Og det er utrolig kult! Teknisk Museum åpner i dag (3.april) sin utstilling «Ting. Teknologi. Demokrati», og der er Nordnet AutoTrader en del av utstillingen.

Utstillingen «Ting. Teknologi. Demokrati.» åpner for at du skal utforske forholdet mellom teknologi og demokrat på nye måter. Det er en del av 200 årsjubileet til den norske grunnloven og ser på sammenhenger mellom teknologiutvikling og endringer i det norske samfunnet. Utstillingen varer i 18 måneder og ble nettopp åpnet av HMK Harald V for en times tid siden.

Nordnet & Aksjehandel

“know what’s weird? Day by day, nothing seem to change. But pretty soon, everything’s different” – Bill Watterson.

Nordnet startet sin virksomhet i 1997 når børsene gikk over til elektroniske handelssystemer. Tidligere krevde det en fysisk tilstedeværelse for å kjøpe aksjer. Med digitaliseringen og med nettmeglere fikk plutselig «vanlig folk» tilgang på kurser, informasjon og verktøy som tidligere kun hadde vært tilgjengelig for et utvalg profesjonelle aktører. Prisene og tiden det tok å gjøre en aksjehandel ble også dramatisk redusert. Nordnet og andre nettmeglere har vært en viktig bidragsyter til å demokratisere aksjemarkedet. Det er vi stolte av.

Automatisk aksjehandel # Børsrobot

Men utviklingen har gått videre etter dette også. I utstillingen «Ting. Teknologi. Demokrati.» er vi, sammen Autostock, en del av Robot-standen, hvor vi har programmert en Robot som overvåker og agerer på utviklingen i aksjemarkedet. Det er altså ingen fysisk person som sitter å gjøre aksjehandler men en ferdig programmert algoritme/handelsstrategi som kjøper og selger (hovedsakelig Bull og Bear) med hensikt å tjene penger i aksjemarkedet. Det skal bli spennende å se hvordan det går…

Nordnet Autotrader

Alle våre kunder har mulighet til å kjøpe tilgang til Nordnet Autotrader. Det er et nokså komplisert program, hvor du enten kan kjøre ferdiglagde strategier eller til og med skrive dine egne algoritmer. I løpet av våre/sommeren/høsten kommer vi til å invitere til flere seminarer/webinarer for de som vil lære mer om Nordnet Autotrader. Inntil da oppfordres alle til å ta en tur innom og besøke Nordnet Autotrader på Teknisk museum 🙂

Mvh//Anders (twitter: @NordnetAnders)

Her ser dere skjermbildet av Nordnet Autotrader slik at dere får en følelse av programmer:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer