Gå til hovedinnhold

Nordnet på skolen

Nordnet brenner som kjent for å gi vanlig folk informasjon, verktøy og kunnskap slik at de kan ta kontroll og sitte i førersetet for egen sparing og investeringer. I juni fikk vi mulighet til å hjelpe morgendagens sparere da vi besøkte Morellbakken skole og underviste i privatøkonomi, karrierevalg og aksjesparing.

En sunn privatøkonomi er en viktig del for et lykkeligere liv. Har man også en buffer og en spareportefølje gir dette ekstra frihet og fleksibilitet for å møte eventuelle utfordringer i livet. Dessverre er det sånn at det er livets harde skole, nemlig egen erfaring, som skal gjøre oss klare for å håndtere voksenlivet og de økonomiske utfordringer du møtes av der. I dagens lærerplan for skoleungdommen finnes det innslag av privatøkonomi i dagens matematikk og samfunnsfag, men dette er ikke nok. Anders Skar har slått et slag for å gjøre privatøkonomi til et eget fag i skolen her på bloggen tidligere.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell organisasjon med fokus på å inspirere unge til å tenke nytt og skape verdier. Vi ble derfor utrolig glade når vi tidligere i vår oppdaget at UE hadde et program hvor aktører fra bank- og finansnæringen kunne bidra med sin kunnskap, reise ut til skoler og undervise i privatøkonomi og sparing. Privatøkonomi er et tema som ungdom vil lære mer om, noe vi fikk bekreftet til gangs da vi besøkte klasse 9A på Morellbakken skole.

Så hvordan var dagen? Vi var selvfølgelig spente på hvordan vi som vikarer, og et tema som privatøkonomi, karrierevalg og aksjesparing skulle bli mottatt av elevene. Det viste seg å være en grunnløs bekymring for elevene var forventningsfulle og stappfulle av lærelyst. De var gjennomgående ivrige og interesserte, og stilte gode og relevante spørsmål gjennom hele dagen. Ikke bare var dette givende for elevene, men det var også svært lærerikt for oss å møte og snakke med så engasjerte og flinke, unge folk.

Besøket ble en suksess for både skolen og oss. Vi i Nordnet Norge har derfor bestemt oss for å fortsette med prosjektet til høsten. Da skal alle Nordnettere på Oslo-kontoret reise ut på skoler og gjøre det samme. Privatøkonomi og sparing er viktig læring for livet, og vi som jobber med dette til daglig sitter også med et stort ansvar for å lære dette bort.

Med vennlig hilsen

Stian (Sparecoach) & Mikael (Kundekonsulent).

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
25.02.2021 16:56

For et fantastisk initiativ. Dette er et kjempe viktig tema, spesielt i dagens samfunn der barna stort sett får det de ønsker seg til enhver tid. Det er min erfaring at mange barn sjelden trenger å spare, ihvertfall ikke lenge før de får ønsket sitt oppfylt. Det er jo gledelig å oppfylle ønskene til barna våre, men jeg mener at å lære noe om privatøkonomi og sparing er kjempe viktig. Jeg har en sønn som er 13 år og som ønsker å lære noe om aksje/ fond, noe jeg desverre ikke vet så mye om. Finnes det noen slike kurs… Les mer »