Gå til hovedinnhold

Nordnet Market Insider – ukens viktigste hendelser

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Ny uke og nye muligheter. Markedet setter fart mandag morgen. Oslo Børs åpnet opp 1.4  %, men er nå opp 0.5 %, fortsatt ny rekord.

Rentemøtet i USA denne uken – forventer ingen overraskelser

Sentralbanken i USA, Fed, har et nytt rentemøte på onsdag denne uken. Det her vært stor spenning rundt disse rentemøtene det siste året, men ikke denne runden. Det er priset inn 90 % sannsynlighet for en renteheving. Mange tror Fed vil være forsiktig, kloke av skade, og heve rentebanen for raskt. Til tross for at markedet har tiltro til Donald Trump, så betyr ikke det at Fed hopper på hans vekstambisjoner.

Spørsmålet om OPEC og Shale Oil

OPEC har virkelig overrasket markedet. Hadde de latt politiske uenigheter gå foran deres rolle hadde all tillitt til dem forsvunnet, og jeg mener de likeså godt kunne lagt det ned. Målet for OPEC er å få ned de totale oljelagrene, for vi får ikke balanse i markedet før det skjer. De har ikke bare klart å blitt enige internt, men de har også fått med seg at «non-OPEC», landene som ikke er medlemmer, skal kutte ytterligere 558k fat olje per dag. Det totale kuttet blir nesten 1,8 millioner fat. Saudi-Arabia kommenterte i helgen at også de vil kutte enda mer enn hva de tidligere har kommunisert.

Baksiden av medaljen er det store spørsmålet om Shale Oil. USA kan igjen bli den store vinneren, og vi skal ikke glemme at det var Share Oil som startet det hele. OPEC ville ikke tape markedsandeler til USA, men de kan fort gjøre det nå igjen.

Godkjent hydrokarbonlov åpner for nye muligheter

Questerre er dagens aksjevinner. Regional-parlamentet i Quebec har godkjent hydrokarbonloven, som igjen åpner for Questerre som har lisenser i området. Aksjen har gått fra under 3 kroner til 8 kun på noen få dager. Det blir spennende å følge fortsettelsen.

Jeg tror ikke at vi skal få høydeskrekk helt enda. Ja, ting har gått fort i det siste, men ikke glem at oljeprisen har falt i to år. Markedet er totalt undervektet sektoren, og vi kan raskt se mange av disse aksjene gå videre. Jeg setter fremdeles en knapp på at oljeservice blir vinneren i 2017.

Ha en fin børsuke!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer