Gå til hovedinnhold

Nordnet kjøper Netfonds: 1 + 1 = 3

Nordnet, via våre eiere, har i dag inngått en avtale om å kjøpe Netfonds. I mine øyne er dette en gledens dag for norske sparere, investorer og kunder hos både Nordnet og Netfonds.

Nordnet og Netfonds er en perfekt match. Vi har produkter, tjenester og en kundegruppe som er veldig like, og sammen kan vi oppnå synergieffekter både Nordnet og kundene vil tjene på. Ambisjonen er å ta det beste fra Netfonds og kombinere dette med det beste fra Nordnet, og sammen stå sterkere i vår reise for å bygge Norges beste kundeopplevelse innen sparing og investering. For å bruke en litt sliten metafor: 1 + 1 = 3.

I det norske verdipapirmarkedet har Nordnet og Netfonds ledet veien, utfordret hverandre, og ikke minst storbankene i mange år. Jeg har dyp respekt for den entreprenørånden som finnes i Netfonds, det de har bygd og fått til over de tjue siste årene. Nordnet og Netfonds har sammen pushet på for å demokratisere verdipapirhandel, samt gjøre sparing og investering i aksjer og fond billigere, mer tilgjengelig og enklere for nordmenn flest. Det skal vi fortsette å gjøre.

Det er mest glede, men også et lite stikk av vemod på en slik dag. Konkurranse fra Netfonds har bidratt til å gjøre Nordnet bedre, holde oss på tå hev, og hjelpe oss til aldri å glemme at kunden er viktigst. Jeg er imidlertid ikke bekymret for konkurransen i det norske markedet når vi nå kjøper Netfonds. Snarere tvert imot. Jeg tror at Nordnet og Netfonds står sterkere sammen, og at vi sammen skal bidra til enda tøffere konkurranse, når vi skal fortsette å utfordre storbankene og etablerte strukturer.

I en litt større sammenheng så tror jeg nettmeglere som Nordnet og Netfonds, som opererer innenfor en nisje av bankmarkedet, nesten må samle sine krefter for å fortsette kampen mot storbankene. Det går med mye tid og ressurser på det som ikke vises så godt i butikkvinduet, for eksempel på drift, vedlikehold og oppgradering av IT-systemer, administrative prosesser, og ikke minst håndtering av alle nye regelverk som treffer bransjen. Bare de siste årene har vi fått en rekke nye lovgivninger i Norge (aksjesparekonto, IPS), og en tsunami fra EU (Mifid2, GDPR, IDD osv). Disse regelverkene treffer Nordnet og Netfonds på samme måte som DNB og Nordea. Sammen kan Nordnet og Netfonds ta ut synergier, bli mer effektive og dermed heller investere mer tid på å utvikle den digitale kundeopplevelsen.

Kjøpet må godkjennes av Finanstilsynet og dette er forventet å ta ca tre måneder. I denne perioden vil det ikke skje noen endringer verken for kunder i Netfonds eller Nordnet. Vi kommer samtidig til  å legge planer for hvordan vi kan kombinere det beste fra Netfonds med det beste fra Nordnet. For eksempel har Netfonds belåning på sin investeringskonto, de har løsninger for å låne ut aksjer, mens Nordnet har gratis handel med børsnoterte produkter (Nordnet Markets), belåning og Shareville. Jeg gleder meg og ser fram mot fortsettelsen, og lover å dele her på nordnetbloggen hvordan vi tenker å bli sterkere sammen i tiden som kommer.

Om du er Netfonds eller Nordnet kunde, og har spørsmål eller lurer på noe, legg igjen en kommentar her på bloggen, eller send meg en mail på anders.skar@nordnet.no.

Hilsen Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
10 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.01.2019 20:05

Hei.

For en stund siden fikk vi høre at det skulle være mulig med valutakonto på Aksjesparekontoen. Jeg har spurt kundeservice noen ganger angående dette å de har dessverre ikke kunnet svare på dette. Kan Netfondskjøpet eventuellt speede opp prosessen med valutakonto på ASK? Kan noen høyt opp svare på om det i det heletatt kommer :)?

Med vennlig hilsen Samir

Gjest
Gjest
08.01.2019 20:05

Hei! Blir superfondene videreført?

Gjest
Gjest
08.01.2019 15:58

Hei
I Aberdeen Property Investors hadde vi også dette onvesteringsslagordet 1+1=3.
Det endte dessverre med at 1+1 ble 1!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.01.2019 11:47

Dette KAN bli bra. Håper det ikke betyr at finesser som var overlegne i Netfonds, nå blir borte? 1) F.eks at man kan ha uendelig mange vinduer oppe på ulike selskaper, selv om man ikke er logget inn (selskaper man følger). Tidligere i Nordnet, var det slik at du måtte lete frem ALT på nytt, hver gang du logget inn. Mao endeløst tungvint , et mareritt. 2) At man kan ha umiddelbar tilgang til flere private, og bedriftskontoer, fra ett enkelt vindu man logger inn i (uten å logge inn mer enn en gang). Dette er nyttig for å styre… Les mer »

Gjest
Gjest
08.01.2019 15:47

En konkurrent er borte. En trist dag for oss brukere. Hva koster dette oss ?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
16.05.2019 19:43

Noe av svaret på hva det kommer til å koste oss fikk vi nettop. Nærmere 6% rente på belåning opp til 2mill og at belåningsmuligheten for fond kuttes drastisk. Hva blir det neste? Pareto var raskt ute med reklame for rente på 3.9%, uten lurerente og trappetrinn.

Gjest
Gjest
08.01.2019 15:44

Jeg bønnfaler dere om å beholde brukergrensesnittet til Netfonds! Netfonds er oversiktlig og gir meg nøyaktig de analyseverktøyene jeg trenger, og de sender e-post med varsler om kjøp, salg og utløpte posisjoner. Navigasjonen er også i særklasse. Nordnet suger rett og slett på omtrent alt, med unntak av prisene for handel på noen utenlandske børser, og derfor bruker jeg dere aldri til trading, kun til langsiktige posisjoner. Min oppfordring er: Bruk Netfonds-løsningen som basis for den nye plattformen, men integrer Shareville. Og ikke minst, prisene må senkes betraktelig hvis dere vil unngå å bli knust av utenlandske aktører som etter… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
08.01.2019 20:02

Nordea er allerede konkuranseduktig med pris på nordisk handel i aksjer ihvertfall. Så der tipper jeg at Nordnet må ned litt, ihvertfall på “Normal”-priskategorien.

Men som du sier så er jo andre aktører på vei in, så blir nok greit nok med prisene der altså :).

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
09.01.2019 10:56

Jeg en helt enig. Jeg har vurderte å bruke Nordnet og DNB i 2018 på grunn av Sharevill og DnBs nyhetsløsning men gikk tilbake til Netfonds fordi Netfods har et overlegent brukergrensesnitt og analyseverktøy. Å sammenligne Nordnet og Netfonds er som å sammenligne Mac Donalds med en trestjernes restaurant satt litt på spissen. Trist. For meg blir det DnB hvis brukergrensesnittet til Netfonds, verktøyene og tjenestene blir borte.

Gjest
Gjest
20.12.2018 13:18

Jeg tror dette blir bra. Det er nok andre konkurrenter dere faktisk knuser på interesse for kundene og hva dere tilbyr “småsparere”. Dnb gadd ikke svare når jeg forhørte meg om opsjoner for under 1mill. Pareto hadde det rareste svar jeg noengang har sett angående et eventuelt kundeforhold. (folk med formue (altså må betale skatt) og inntekt tilsvarende 1ste konsulent i staten, kunne ikke få aksjebelåning?? Jeg har ikke alltid vært enig ift dere heller, men småtterier når det gjelder de større firmaene jeg refererer til her. Jeg sendte en mail med hva jeg tenker vil gjøre meg veeeldig fornøyd… Les mer »