Nordlyset viser vei på Børsen

Dagene blir kortere her i nord, og nordlyset lyser opp høstkvelden. Med lengre kvelder får vi i Børsklubben UiT god tid til å skue mot nordlyset, hente inspirasjon, og fundere over den siste ukers hendelser i markedet.

Norwegian – Trafikktall

Siste oppdatering i Norwegian var 25. september da USA-ja var et faktum. Nylig kom tallene for september, som viser kraftig vekst for Norwegian. De fraktet 386 225 passasjerer flere i september i år enn i fjor, det gir en prosentvis vekst på 14 prosent. Samtidig har kapasiteten målt i antall tilgjengelige setekilometer (ASK) steget med 28 prosent. Belegget fikk seg en liten økning på 0,3 prosent til 89,7 prosent. Neste er kvartalsrapport 26. oktober, da vil fasiten som, vi mener vil spille en stor del inn på aksjekursen komme. Hvis tallene overrasker bedre enn konsensus som vi mener de vil gjøre, vil aksjen få seg et betydelig løft. Videre vil fortsette å følge aksjen opp tett og spesielt mener vi at den globale ekspansjonen Norwegian er inne i, vil være avgjørende for å styrke Norwegians konkurranseevne.

TGS-NOPEC Geophysical Company (TGS) driver hovedsakelig med å tilby geovitenskapelig data til olje- og gassindustrien i hele verden. Det er nå en stund siden oljeprisfallet og selskapene i oljebransjen har tilpasset seg. Dette har ført til at selskapene kan drive effektivt med en lavere oljepris. Prisen har nå tatt seg litt opp og utsiktene ser bedre ut i oljebransjen. Tidligere har vi tatt inn Kværner i porteføljen fordi vi tror på økt aktivitet på norsk sokkel. Derfor ønsker vi videre å ytterligere eksponere oss mot oljesektoren. Det er lenge siden det er gjort store funn på norsk sokkel og det er på tide med økt leteaktivitet.

Ukens sitat “  den som sa at penger ikke er alt, var neppe særlig rik selv” Onkel Skrue

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer