Nordic Nanovector leverer!

Porteføljen er i skrivende stund opp drøye 1% siden start VS. hovedindeksen sine 4.5%.
På makrofronten har vi hatt to rentemøter de siste dagene. Som forventet hevet FED renten til 1,5% og NB holdt den uendret på 0,5%. FED har altså hevet renten hele tre ganger i 2017, noen som var forventet i markedet. Jannet Yellen gir nå fra seg stafettpinnen som sentralbanksjef, og videre guiding for 2018 er ytterligere tre rentehopp. I Norge ser det nå ut som det kan begynne å skje noe på rentefronten da NB var litt mer haukete enn markedet hadde sett for seg. Rentebanen har nå blitt hevet slik at det ligger an til å øke renten mot slutten av 2018. Tidligere anslag har ligget i 2019. Norges Bank legger til grunn for svak norsk krone og sterkere vekst i utlandet. Det virker heller ikke som NB er spesielt bekymret for videre nedgang i boligmarkedet. Utsiktene for Europa og ECB, som holder rentemøte senere i dag, vil naturligvis også være en faktor for når det blir justering av renten her til lands.

I porteføljen er det spesielt et selskap som har hatt noen spennende uker, nemlig Nordic Nanovector. Her har vi hatt en kapitalmarketsdag, selskapspresentasjoner og ikke minst oppdatering av studie på ASH. På kapitalmarketsdagen i Oslo brilijerte en selvsikker ledelse, og det hele kan enkelt oppsummeres med CEO Luigi Costa’s kommentar, «I’m not happy, I’m super happy!».

Pier Luigi Zinzani, som er en av verdens mest annerkjente key opinion leader var også til stedet, og gikk grundig igjennom konkurrentene til NANO. Det er viktig å huske at Zinzani er med på utviklingen av nesten samtlige medisiner, så her fikk vi et 100% objektivt innblikk. Det var ganske tydelig at Zanzani mente at Betalutin, spesielt mot 3FL p.t har en suvuren edge vs. de andre medisinene under utvikling.

Bayer fikk tidligere i høst innvilget betinget markedsgodkjennelse for sin medisin Copanlisb med en ORR på 59% og CR på 14%, mot Betalutin sine 68 og 28%. Dvs. at Bayer får lov til å markedsføre og selge Copanlisb, selv om studiet ikke er ferdig. Det er dog ikke kun ORR, CR og mdor som bestemmer om en medisin blir en suksess eller ei. Livskvalitet er en viktig faktor, noe som FDA har satt mer fokus på den siste tiden. Hvis vi spoler noen år tilbake til Algeta, ble bla. deres studie som sammenlignet seg opp mot placebo stoppet, pga. pasientene hadde såpass gode resultaer at det ble uetisk å fortsette med «narremedisin». Det at Betalutin kun krever en behandling, og har svært få bivirkninger trekker også i selskapets favør, sammenligner man mot de andre.

COO, Marco Ronoldi imponerte også på med den jobben de har gjort ang. forberedelser for kommersialisering. Han har blant annet personling intervjuet hele 300 leger, fortalt de om et produkt X (Betalutin), og hørt hva de hadde å si om det. Responsen var meget positiv. Vi fikk et godt innblikk i hvordan de hadde tenkt til å angripe markedet, og sammenligning av suksess-lanseringen av Xofigo vs. floppen Zevalin. Zevalin hadde gode resultater på papiret, men gjort en dårlig jobb mtp. å forberede markedet. NANO arbeider hardt for å forberede markedet på medisinen, og kan vise til god kontroll så langt.

Når det gjelder dataen som ble presentert på ASH så vi at ORR og mdor hadde falt litt. Dette er helt normalt når man innrullerer nye pasienter. Median duration of respons (mdor) vil jo naturligvis bli lavere, fordi dette er pasienter som ikke har vært med i studien fra før av. Så dette tallet vil vi se stige igjen. Når det gjelder ORR så var dette første effekt-avlesning for flere av pasientene. Vi har tidligere sett at denne dataen modnes ved senere avlesning. Arm 1 og Arm 4 er nå også ferdig innrullert, noe som vil gi oss tydeligere data utover 2018.

Vi fikk også bekreftet at de skal starte opp kombinasjonsstudie, ARCHER-1. Her skal de bruke Betalutin i kombinasjon med Rituximab. Det er ofte i kombinasjonsstudier de virkelig gode resultatene oppstår. Ettersom Betalutin kan vise til såpass gode resultater som en singel agent, kan vi nok bare glede oss til å se resultatene fra kombinasjonsstudie.

Dr. Arne Kolstad, som til nå har behandlet halvparten av pasientene i studiet, fortalte en historie om en pasient som satt i rullestol; etter kun én behandling med Betalutin for 3 ½ år siden er pasienten fotsatt den dag i dag frisk. Det sier litt hva dette produktet kan tilby. Det er ingen tvil om at Betalutin fungerer. Hele 90% av pasientene ser reduksjon i tumor, opp fra tidligere 87%. Nordic Nanovector har et veldig bra produkt og fokus for selskapet må nå rettes mot å fullføre studie. Det er ikke noe nytt at biotech i Norge prises relativt konservativt sammenlignet med USA. Vi hadde sett for oss en høyere aksjekurs på dette tidspunket, men her gjelder det bare å være tålmodig.

Børsgruppen UiA

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer