Gå til hovedinnhold

Norden topp 10 – 2021, uke 46

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Webinar: Nyttårsrakettspesial!

Vi nærmer oss tiden for potensielle nyttårseffekter. Tidligere år har risikable aksjer gjort det mye bedre enn andre aksjer i en periode på noen uker rundt nyttår. Det kan gjelde årets taperaksjer, småselskaper og volatile aksjer, eller aller helst aksjer med alle de tre egenskapene på en gang. Slike aksjer kan være potensielle nyttårsraketter, og tidligere år har noen av dem virkelig skutt i været i slutten av desember og tidlig i januar.

De senere årene mener vi å ha sett at nyttårseffekten kommer tidligere enn før. Mange av aksjene i gruppen har steget bra allerede i desember, mens det ikke har vært mye futt igjen litt ut i januar.

Bli med når forskningssjef Geir Linløkken presenterer et utvalg av Investtechs nyttårsraketter for Norge, Sverige og Danmark onsdag 8. desember kl. 08.30. Meld deg på her>>

Norden topp 10 – 2021, uke 46

Torsdag 18. november 2021 er det seks nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av sju svenske, en norsk, en dansk og en finsk aksje.

Se ukens markedsrapport fra Investtech her >>

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Datamaskinene lager så både analyseteksten og den konkrete anbefalingen helt automatisk. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.SpareBank 1 SR-Bank(SRBNK.OL)- 17. nov 2021. Siste sluttkurs: 131 (-1.5)

SpareBank 1 SR-Bank ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Aksjen har tatt ut objektivet ved 133 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 118 kroner.RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.Marimekko(MEKKO.HEX)- 17. nov 2021. Siste sluttkurs: 87.4 (1.7)

Marimekko ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 79.71 euro. Videre oppgang til 93.54 euro eller mer er signalisert.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 76.00 euro.Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt.RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.Acconeer(ACCON.ST)- 17. nov 2021. Siste sluttkurs: 97 (4.4)

Acconeer viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 73.00 kronor.Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Følg dine aksjer med Investtech hos Nordnet >>

Med vennlig hilsen

Investtech.Com AS

. . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

*Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer