Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 5. juli

Hovedindeksen på Oslo Børs steg nær 1 prosent torsdag, og sluttet på 888,56 poeng. Indeksen har de siste månedene vist en sidelengs bevegelse innenfor en rektangelformasjon, med støtte ved 847 poeng og motstand ved 890 poeng. Det ligger også støtte ved 866 og 852 poeng. Brudd på disse nivåene eller helst også støtten i rektangelet vil utløse salgssignal. Indeksen har motstand ved 894 poeng. Brudd opp gjennom dette nivået vil signalisere økende kjøpsinteresse og signalisere videre oppgang.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 59 poeng og indikerer en overvekt av optimister blant de kortsiktige investorene på børsen. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 51 poeng. Dette indikerer likevekt mellom optimister og pessimister blant de langsiktige investorene.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 56 kjøp og kun 11 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed 84 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen hele 89 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, mener eget selskap er fundamentalt billig.

De siste ti årene har juli vært årets beste børsmåned med en gjennomsnittlig oppgang på 3,3 prosent. Børsen har i august vært ned med 1,1 prosent, mens den i september og oktober har steget henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av analytiker Fredrik Tyvand.

Norden topp 10 – uke 27

Fredag 5. juli er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av seks svenske, tre norske, en dansk og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Elekta B
  2. SE – Lindab International 
  3. NO – Golden Ocean Group
  4. SE – SkiStar B
  5. DK – Genmab
  6. NO – Schibsted A
  7. SE – Husqvarna B
  8. SE – Castellum
  9. NO – Webstep
  10. SE – Peab B

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer