Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 24. mai

Hovedindeksen på Oslo Børs har brutt den stigende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt eller en mer sidelengs utvikling.

Etter kraftig fall på torsdag tester indeksen igjen støtten rundt 866 poeng. Et brudd ned vil utløse et salgssignal, og da ligger neste støttenivå ved 783 poeng. Indeksen har motstand ved 894-900 poeng, og et brudd over dette nivået vil være et kjøpssignal.

Hausseindeksene falt kraftig i første halvdel av mai, og indikerer et fall i optimismen hos investorene. Den kortsiktige og langsiktige indeksen ligger nå på henholdsvis 44 og 55 poeng. Det indikerer omtrent like mange pessimister som optimister blant investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 70 kjøp og kun 8 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er og 90 prosent og på årsbasis 89 prosent, det høyeste nivået noensinne. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, mener eget selskap er fundamentalt billig.

De siste ti årene har mai hatt en gjennomsnittlig oppgang på 0,9 prosent, mens juni har hatt en nedgang på 1,5 prosent og juli en oppgang på 3,3 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Norden topp 10 – uke 21

Fredag 24. mai er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, en norsk, fire danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. DK – Demant
  2. SE – Clas Ohlson B
  3. NO – Grieg Seafood
  4. SE – Atrium Ljungberg
  5. DK – Tryg
  6. DK – Genmab
  7. SE – AstraZeneca
  8. SE – CellaVision
  9. SE – Ericsson B
  10. DK – ALK-Abello B

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer