Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 12. april

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,1 prosent torsdag. Indeksen ligger i stigende trendkanaler på kort og mellomlang sikt, mens den ligger under en stigende trendkanal på lang sikt.

Indeksen har motstand ved 890-900 poeng, mens det er støtte rundt 870 og 840 poeng. Brudd på et av disse nivåene vil gi signal om videre utvikling i samme retning.

Den kortsiktige og den langsiktige hausseindeksen ligger ligger begge på noe over 60 poeng og indikerer en overvekt av optimister på både kort og lang sikt.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 67 kjøp og kun 4 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed hele 94 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen 89 prosent, det høyeste nivået noensinne. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, mener egne selskap er fundamentalt billige.

De siste ti årene har april hatt en gjennomsnittlig oppgang på hele 3,4 prosent, og dermed vært årets beste måned på Oslo Børs. Mai har hatt en gjennomsnittlig oppgang på 0,9 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Fredrik Tyvand.

Se ukens markedsrapport på WebTV+ her!

Norden topp 10 – uke 15

Fredag 12. april er det åtte nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av syv svenske, ingen norske, to danske og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1. FI – DNA

2. DK – D/S Norden

3. SE – Biotage

4. SE – BillerudKorsnäs

5. SE – Hexpol

6. SE – Mips

7. SE – Skanska

8. SE – Husqvarna B

9. SE – Ericsson B

10. DK – Ørsted

Se hele listen med grafer og analyser her.

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer