Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 15. mars

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet torsdag på det høyeste nivået siden november i fjor. Indeksen ligger i en bred, stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres.

Indeksen har motstand ved 900 poeng, mens det er støtte rundt 840 poeng, samt ved 784 poeng. Brudd på et av disse nivåene vil gi signal om videre utvikling i samme retning.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 62 poeng og indikerer en overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige indeksen er på 55 poeng etter å ha vært nede på 24 poeng ved nyttår. Dette indikerer at optimismen har økt, og at det nå er flere optimister enn pessimister også blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 92 kjøp og kun 12 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed hele 88 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen 89 prosent. Det er bare en gang tidligere, i juni-juli 2009, at kjøpsandelen har vært like høy. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, mener egne selskaper er fundamentalt billige.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget cirka fem prosent fra midten av mars og fram til begynnelsen av juni. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken

Se ukens markedsrapport på WebTV+ her!

Norden topp 10 – uke 11

Fredag 15. mars er det seks nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av seks svenske, to norske, to danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med.Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Ericsson B
  2. DK – Topdanmark
  3. SE – Indutrade
  4. SE – Arjo B
  5. SE – Bravida Holding AB
  6. NO – Schibsted ser. A
  7. NO – Aker
  8. DK – Royal UNIBREW
  9. SE – Sweco B
  10. SE – Fabege

Se hele listen med grafer og analyser her.

Godhelg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer