Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 22. februar

Hovedindeksen på Oslo Børs viser en stigende trendkanal på lang sikt.

Indeksen har motstand ved 867 poeng og støtte ved 784 poeng. En videre utvikling mellom disse nivåene indikeres. På kort sikt er det støtte rundt 840 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen ligger på 71 poeng og indikerer en overvekt av optimister på kort sikt. Den langsiktige indeksen er på 49 poeng etter å ha vært nede på 24 poeng ved nyttår. Dette indikerer at optimismen øker, og at det er omtrent like mange optimister som pessimister blant de langsiktige investorene på Oslo Børs.

De meldepliktige innsiderne i selskapene notert på Oslo Børs har den siste måneden gjort 70 kjøp og kun 6 salg. Kjøpsandelen på månedsbasis er dermed hele 92 prosent. På årsbasis er kjøpsandelen 87 prosent. Dette viser at et stort flertall av innsiderne som handler aksjer, har god tro på egne selskap.

De siste ti årene har Oslo Børs i gjennomsnitt steget cirka syv prosent fra månedsskiftet januar/februar og fram til begynnelsen av juni. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken

Se ukens markedsrapport på WebTV+ her!

Norden topp 10 – uke 8

Fredag 22. februar er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av seks svenske, to norske, to danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med.Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Indutrade
  2. NO – Schibsted ser. A
  3. SE – Ericsson Telefonaktiebolaget L M
  4. SE – Hembla AB
  5. SE – Tele2 B
  6. SE – Essity AB ser. B
  7. DK –Royal UNIBREW
  8. SE – Klövern AB Ser. B
  9. DK – Novo Nordisk B
  10. NO – Aker

Se hele listen med grafer og analyser her.

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer