Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – NHH til topps i vanskelig børsuke

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 24. april

En avkastning på 0,7 prosent ga Børsklubben NHH den ukentlige seieren i Nordnets porteføljekonkurranse. Bare tre andre deltagere tjente penger.

Siden denne runden av Nordnets skoleduell startet er Børsgruppen NHHs (Norges Handelshøyskole) ned med 3,7 prosent – 1,1 prosentpoeng mer enn Hovedindeksen på Oslo Børs. I forrige uke pekte pilene imidlertid oppover, og studentene slo alle sine rivaler.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

XXL-aksjen stupte

Frontline og TGS-Nopec var de største bidragsyterne til NHH-porteføljen, med kursløft på henholdsvis 2,5 og 2,6 prosent.

Av de øvrige aksjene gjorde XXL det særlig slett, med et tap på over 13 prosent. Selskapet har tidligere vært populært blant studentgruppene, men i forrige uke var HiØ-laget (Høgskolen i Østfold) det eneste som eide aksjen.

En annen butikkaksje, Europris, stupte nesten 9 prosent. Nedturen bidro til at Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Campus Bergen) tok den ukentlige sisteplassen, med et tap på 4,1 prosent.

Har dumpet to aksjer

Aksjegruppen OsloMet ligger fortsatt på en foreløpig andreplass. Laget kjøpte tidligere i år to aksjer, Kongsberg Gruppen og Magseis Fairfield, basert på teknisk analyse.

I april ble begge aksjene imidlertid automatisk solgt, som følge av gruppens stop-loss-ordrer.

Studentene tapte 8 prosent på Kongsberg Gruppen og litt over 10 prosent på Magseis Fairfield.

OsloMet har ikke reinvestert pengene fra salgene, og sitter derfor med en kontantbeholdning nesten 20 prosent.

Ny Techstep-kontrakt

En av OsloMets aksjer, Techstep, har steget godt over 20 prosent siden begynnelsen av april.

Kursoppgangen skyldes en ny toårig rammeavtale med Oslo kommune, samt opsjoner på to års forlengelse.

«Selskapet skal levere en helhetlig mobilløsning for kommunens ansatte, inkludert blant annet mobiltelefoner, drift og brukerstøtte», forklarer laget på Nordnet-bloggen.

«Kontrakten har en potensiell verdi på cirka 100 millioner kroner uten opsjoner».

Studentene tror det også kommer kontrakter i skolemarkedet. De kaller Techstep «et spennende selskap i vekst, som fortsatt er utenfor de flestes radar».

Veddet på oljehandel

En annen gruppe, Aktie BI (Handelshøyskolen BI), diskuterte forrige ukes interessante Vistin Pharma-spekulasjon.

Selskapet er noe så merkelig som et legemiddelfirma som handler oljederivater. Det prøver blant annet å tjene på en økning i prisforskjellen mellom MGO-olje og vanlig bunkerolje.

BI-laget regnet med at veddemålet ga betydelige gevinster i første kvartal, og lastet seg følgelig opp med Vistin-aksjer, dagen før forrige ukes kvartalspresentasjon.

«Det viste seg at det urealiserte tapet på over 100 millioner kr hadde sunket til under 80 millioner kroner», skriver BI-studentene på Nordnet-bloggen.

Markedet reagerte positivt på meldingen, Vistin-kursen skjøt opp, og Aktie BI tok en rask gevinst på nesten 8 prosent.

Se skolegruppenes kommentarer:Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 24. april, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.06.2019 17:02

Heia heia!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
13.06.2019 17:04

Dyktige studenter, ikke sant? 🙂