Next Biometrics – Potensialet er her

Blå linje viser MA 20, rød linje viser EMA 50 og svart linje viser MA 100

Med ny CEO og frisk kapital går Next Biometrics inn i en spennende fremtid. NEXT har i en lenger periode falt fra toppen rundt 180kr. Selskapet gikk inn i en tung teknisk tid, hvor vi både fikk Death Cross og brudd på nedsiden av tyngre støtte nivåer. Tross dette tok kursen i mot ved gulvet av den stigende trenden og har nå gått inn i en positiv sekundærtrend.

Draget som har vært i aksjen siden starten på 2017 førte oss opp mot 100 dagers glidende gjennomsnitt, hvor kursen møtte motstand. Kursen trakk seg tilbake og nyheten om at det ville bli gjennomført en rettet emisjon kom. Markedet reagerte med å sende kursen ned ca 9% de to neste handelsdagene og vi fikk et brudd på nedsiden av MA 20 og EMA 50. Kursen fann støtte ved gulvet i den stigende sekundærtrenden og beveget seg opp mot de to glidende gjennomsnittene. MA 20 har brutt opp gjennom EMA 50, noe som er en sterk indikasjon på at vi muligens vil se positiv vekst på middels til lang sikt. For å finne det forrige slike bruddet, må vi tilbake til slutten av juli 2016 (se markerte sirkler). Disse bruddene har vist seg å ha høy troverdighet i selskapet. Ved hver anledning disse har blitt dannet, har kursen steget flere titalls prosent.

Blå candlesticks viser en potensiell utvikling, som vil fullføre en Cup and Handle formasjon.

MA 20 og EMA 50 fungerer nå som motstandsnivå. Brudd på oppsiden av disse vil kunne indikere videre stigning. Skulle disse bli brutt finner vi neste motstand ved 100 dagers glidende gjennomsnitt og ved taket i den stigende sekundærtrenden. Begynner vi å se noteringer rundt disse nivåene skal man holde et øye med den potensielle Cup and Handle formasjonen. Denne vil gi et objektiv på ca 19%, som gir oss et potensielt kursmål rundt 172kr og en utvikling på ca 30% fra tirsdagens sluttnotering. Vi begynner da å nærme oss tidligere toppnoteringer for selskapet.

Om kursen fortsetter å falle, finner vi først støtte ved gulvet i sekundærtrenden. Skulle denne bli brutt på nedsiden er det god støtte i 124-122 område, hvor hovedtrenden kommer inn. Ved ytterligere brudd på nedsiden av denne bør man stille seg kritisk til videre utvikling på middels lang sikt. Man kan da ikke utelukke et fall ned til område 120-105. Til tross for dette trenger ikke brudd ut av trendkanalen bety direkte kursfall. Vi kan også få en konsolidering, hvor stigningstakten endres.

Ser man på de to momentum indikatorene MACD og RSI viser de rom for forbedring. MACD brøt ned gjennom signallinjen på emisjons reaksjonene og indikere at aksjen har et negativt momentum, slik kursen er nå. Et brudd på oppsiden av signallinjen vil være en god indikasjon på at tiden er inne for å ta posisjoner. RSI ligger på 46, som ikke gir en klar indikasjon på om selskapet er overkjøpt eller oversolgt. Et brudd på nedsiden av trendlinjen i RSI diagrammet bør unngås for å indikere videre stigning på middels lang sikt. Kommer dette bruddet vil nok kursen nærme seg de ulike støttenivåene som er påpekt ovenfor.

Av kursdrivende nyheter som kan komme i den nærmeste fremtiden har vi blant annet Q4 rapporten, som vil bli lagt frem 28.02.17. Forrige kvartal rapporterte NEXT om en økt topplinje, tross et økt underskudd. Selskapet har også rapportert om at det ventes et kutt i kostnader per enhet med $2,50. Fra og med 1. kvartal 2017 har selskapet kommet frem til at de vil starte rapportering av salgskostnader. Kontrakter hvor NEXT har blitt valgt som leverandør av fingeravtrykksensorer kan også påvirke kursbildet.  Tidligere i februar annonserte DELL at man kunne få fingeravtrykksensor på en av deres toppmodell. NEXT har tidligere levert sensorer til DELL, men om denne er deres har jeg ikke funnet noen bekreftelse på.

Alt i alt går NEXT inn i en spennende periode om man skal tolke det tekniske bildet. Potensialet er stort den nærmeste fremtiden, om nøkkelnivåene på nedsiden ikke blir brutt og momentumet melder sin ankomst.

 

Disclaimer: Analysene over gir ingen garanti for gevinst og skal ikke oppfattes som investeringsanbefalinger. Analysene er mitt syn på hvor man kan forvente å se kursbevegelsene i fremtiden. Formålet er å orientere om interessante nivåer i selskapene, som kan hjelpe andre å ta egne investeringsbeslutninger.

 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer