Never Run Out Of Cash!

Det er selvfølgelig lett å si når man har i formålsparagrafen til investeringselskapet at de alltid skal ha tilgang til minimum 4 milliarder i kontanter i løpet av tre måneder, men det er holdningen som er viktig. Minimumskapitalen hans kan være investert, men skal kunne frigjøres innen 90 dager. Kjøpekraften skal brukes til angrep, ikke forsvar. Det gav de mulighet til å være aggresive høsten 2008.

Som han sier: – Det var mange som så muligheter, men få som kunne gjøre noe med det!

Foredraget har mange flere interessante momenter, men kjernen er handlefrihet. Ikke kjør dere fast i en dårlig trade, vær likvid, kjøp halvparten, gå heller i cash enn å fold hendene i troen på at det snur. I kortsiktig trading er det like viktig å ha kjøpekraft når de røde dagene kommer. Hvis du er en spenstig investor, som ikke er redd for å gire, trenger du kun 2 store oppgangsperioder i livet. La oss si at du sitter med 200.000 kroner i kontanter; Hadde du investert de pengene x3 i 2008-2009, hadde du tjent over 600.000 kroner. Treffer du en runde til, om 1-5 år hvis det knekker igjen, vil du ha tjent over 3 millioner kroner i løpet av en 10 års periode. I tillegg har du mest sannsynlig bare vært i aksjer i korte perioder. Det er bedre avkastning enn de aller fleste andre i aksjemarkedet, i hvert fall med en opportunistisk investeringstrategi. De fleste rike på børsen, var rike før de begynte å handle, eller ble rike når selskapet deres ble notert.

Johan H. Andresen sin tale på Skagenfondene sin nyttårskonferanse er god, og de har lagt den ut her. Lærdom for alle, fordi Ferd gjør mye riktig. Han snakker åpent om hvordan de har kommet dit de er, samt veien videre.

Ta dere tid til denne en fredagsettermiddag!

God helg!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer