Gå til hovedinnhold

Netflix er ute med kvartalsrapporten – mye å glede seg til fremover

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Netflix er først ute med å rapportere av de store selskapene på Nasdaq. Og frykten for skuffelser ble avfeid med knallvekst på antall abonnenter. I tillegg avslørte Netflix litt nyheter som spennende lanseringer.

Selskapet prises på vekst i antall abonnenter. Det er det markedet er opptatt av. Forventningene var høy på 4,54 millioner nye brukere. Selskapet rapporterte 5,3 millioner. Aksjen steg opp mot 4 % etter børs. Nok en gang har selskapet overbevist Wall Street.

Konkurransen spisser seg til

Det er ingen tvil om at Netflix merker konkurransen i markedet, spesielt etter at Disney skal starte sin egen tjeneste, og avtalen med Netflix går ut i 2019. Konkurransen rundt lisensbaserte kjøp, hvor Netflix kjøper filmer eller serier av andre produsenter, har spisset seg til pga. flere aktører og har dermed løfter kostnadene. Dermed har Netflix sagt de skal gjøre mindre av dette.

Og her kommer vi til de spennende nyhetene for oss som bruker Netflix. Så langt i Q3 har Netflix lagd 8 filmer. Neste år skal de lage utrolige 80(!) filmer, og øke budsjettet fra 6 mrd USD til 7-8 mrd USD. For å gi deg et sammenligningsgrunnlag så lagde Disney 13 filmer i fjor, Warner Bros 23 og Twentieth Century Fox lagde 16. Personlig så gleder jeg med til den nye produksjonen til Martin Scorsese med “The Irishman” (en 80-talls mafiapreget film), med ingen ringere enn Al Pacino og Robert De Niro.

Men tilbake til tallene. Igjen så har Netflix økt prisene med 1 USD. Kanskje det ikke gjør så mye nå som Stranger Things er rett rundt hjørnet, og det hviskes i gangene at det skal løftet antallet abonnenter ytterligere. Aksjen er opp 63 % i år, og setter ny rekord ved åpning på opp mot 205 USD.

Hvis du vil finne ut mer om Netflix og kvartalstallene så kan du lese denne saken, eller se videoen under:

Tredje kvartal er i gang for fullt

Jeg er mer spent enn på lenge og tror de neste ukene med publisering av kvartalsrapporter blir veldig spennende. Børsene verden over har toget og gått siden i sommer, og frykten over for høye forventninger har vokst. Klarer selskapene å innfri forventningene? Da er tredje kvartal igang, og bedre start kunne man ikke be om.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer