Gå til hovedinnhold

Netel børsnoteres

Dette er en annonse fra Netel Holding. Selskapet skal børsnoteres, og tegningsperioden varer fra 7. oktober til 14. oktober klokken 15.00.

Vi krever stadig mer av teknologien vi omgir oss med, og det krever at det gjøres store investeringer i denne infrastrukturen fremover. Oppgradering til 5G nett, elektrifisering av samfunnet og fibernett er bare noen eksempler. Børsaktuelle Netel jobber med prosjektledelse, bygging og vedlikehold av denne typen infrastruktur. Vår svenske Nordnet-kollega Alexander Gustavsson hadde muligheten til å møte administrerende direktør Ove Bergkvist før noteringen – se intervjuet i klippet nedenfor. Du kan også lese svarene hans på Alexanders “fem raske spørsmål” under klippet.

1. Netel har en interessant bakgrunn som en spin-off fra PEAB. Fortell oss gjerne om det og viktige milepæler underveis?

Det er riktig. Netel ble grunnlagt i 2000 og ble kjøpt opp av den svenske entreprenøren PEAB samme år. På den tiden vokste Netel raskt og etablerte seg som en spesialist på full service innen faste og mobile nettverkstjenester.

Siden den gang har Netel vært eid av selskapsledelsen, Axcel og siden 2016 av IK Investment Partners. I løpet av denne tiden har vi vokst både organisk og gjennom oppkjøp, og med IK som eier har tempoet økt kraftig. I løpet av denne perioden har vi vist en betydelig økning i salg, ordrereserver og økende marginer med over 20% vekst i både omsetning og resultat siden 2010. I tillegg til organisk vekst har vi også vokst gjennom flere oppkjøp, inkludert Nett-Tjenester, CE Morberg, Oppunda Kraftkonsult, Brogrund og Svensk Elkraftsentreprenad.

I dag er Netel Group en spesialist på full service innen infrastrukturtjenester i Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Virksomheten drives desentralisert, med en sterk lokal tilstedeværelse via 18 kontorer og hadde per 30. juni i år 610 ansatte. I 2020 hadde Netel en omsetning på 1 847 millioner SEK og en proformainntekt på 2 303 millioner SEK.

2. Hvilke markeder har dere virksomhet i?

Vi har virksomhet i Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

3. Både strømnettet, 5G og fibernettet må bygges ut i fremtiden. Det virker som det er høy aktivitet på området deres fremover?

Ja, vår største utfordring er å sikre kapasitet slik at vi kan dekke den store etterspørselen. Ikke minst i Tyskland innen fibernett, men også i andre markeder.

4. Hvilke andre områder eller markeder ser dere på å ekspandere til?

For tiden har vi mer enn nok med å dekke etterspørselen i våre nåværende geografiske markeder, hvor vi i Norden også utvider tilbudet vårt til å omfatte vann, kloakk og sentralvarme.

5. Dere er for tiden børsaktuelle. Hva er formålet med noteringen og hvilke mål har dere for fremtiden?

Noteringen på Nasdaq Stockholm gir oss en interessant eksponering og er også et bevis på at virksomheten vår er av høy kvalitet. Det er en stor styrke i kundedialoger, ikke minst i Tyskland, men også når det gjelder oppkjøpsprosesser og rekruttering.

Dette er en annonse. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Les prospektet og gjør opp din egen mening før du eventuelt investerer. Prospektet er tilgjengelig på nordnet.no. Finansmyndigheters godkjenning av prospektet er ikke en anbefaling av en investering i Netel.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer