Neste offer for handelskrigen!

Børsene har stabilisert seg etter forrige ukes handelskrigsnerver, til tross for nye sanksjoner på russiske selskaper. Rusal faller for eksempel 40% på Moskvabørsen, der hovedindeksen sklir 12%. Legg merke til hvordan ingen av sanksjonene fører til økt risikoapetitt eller oppgang i aktiva som blir beskyttet, men kun nedgang i de som blir skadelidende. Hvis det ender opp i økt inflasjon i tillegg, tipper jeg det tar mye lengre tid før denne korreksjonen er ferdig. 

Norsk Hydro stiger 5% på at ledelsen nå er på offensiven og slår i bordet med to rapporter som sier at Alunorte ikke har forurenset lokalsamfunnet. Det er etter at aksjen har flat 25% fra toppen. Når støvet legger seg tror jeg fortsatt denne aksjen blir skadelidende som følge av handelskrigen.

Krypto assets har vært et trist kapittel de siste månedene, da markedet har jobbet av en enorm hype rundt årsskiftet. Peter Warren spår i dagens Finansavisen at nå kommer de større institusjonene på banen. Det henger både sammen med priskorreksjon, men også profesjonelle custodian tjenester. Vi kan også lese at fondet til George Soros har fått et bredt mandat til å handle krypto.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer