Nervøst børsklima og nye investeringer

Hovedindeksen på Oslo Børs har, sammen med de globale børsene, den seneste tid tatt et dypdykk ned i det røde terreng. VIX indeksen har gjort et solid hopp etter å ha vært nede på rekordlave nivåer i lang tid, og har nå mer enn tredoblet seg siden bunnen. Forskjellige finansmedier skriver blant annet om børskrakk og «en garantert nedside» på minst 20%. Børsgruppen UiA mener imidlertid ikke oppgangen er over for denne gang, da det fortsatt kan vises til sterk inntjeningsvekst i verdens største selskaper, i tillegg til et sterkt makrobilde. Beregnet fra november 2016 var S&P 500-indeksen tirsdag 6. februar nede og «touchet» den 12-måneders rullerende forward EPS for indeksen. Dette mener vi er et godt eksempel hvilket synliggjør syklusen ikke er helt over for denne gang.

Børsgruppen ved UiA valgte forrige uke å omrokere på porteføljen. Ut gikk XXL på det vi lenge har hatt som TP, og inn kom både Archer og Scatec Solar.

Oppgangssyklusen vi nå er inne i begynner å bli moden, og vi mener det er råvarerelaterte aksjer som vil dra lasset de siste kilometerne til toppen. Vi har derfor valgt å hive inn et billig oljeserviceselskap ved navn Archer, som leverer brønntjenester og rigger til blant annet landmarkedet i Argentina. Dagen etter aksjekjøpet tikket det inn melding om IPO til datterselskapet Quintana. Selv om vi anså dette som en gledelig nyhet, ble aksjen sendt ned av investorene. Noen dager etter opplevde man stor nedgang på børsene verden over, og det er en dårlig skjult hemmelighet at høyt girede oljeserviceaksjer er de som får svi mest på vei ned og skyte høyst på vei opp. Fra dagens nivå er nedsiden i aksjen begrenset, synliggjort gjennom verdien av «sum of parts». Det fundamentale er fortsatt solid i Archer, men en kan i etterpåklokskapens syn se at timingen på investeringen var påfallende.

Scatec Solar har falt mye siden Q4-rapporten ble publisert, og gikk følgelig inn i vår portefølje nær det vi anser som et godt støttenivå. Selskapet bygger og opererer solparker verden rundt, har god visibilitet med lange kontrakter og en stabil inntjening og vekstpotensial. Selskapet har sterke makrotrender i ryggen, solid ledelse og en god kontantstrøm. Et klart kjøp på disse nivåer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer