Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Små bevegelser på Wall Street onsdag. Nedgang i Asia i natt. Gamestop og AMC i fokus

De asiatiske børsene falt torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Sterke nøkkeltall fra Kina (Industrial Profits) var ikke nok til å overbevise investorene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Teknologiaksjene ledet an på Wall Street onsdag, dog bevegelsene var relativt små. Når det er sagt, Gamestop (+15,8%) og AMC Entertainment (+19,2%), to aksjer som tidligere i år ble drevet fra skanse til skanse av småinvestorer på Reddit-plattformen, var igjen i fokus i går. Hvorvidt handelen i disse selskapene vil nå nye høyder er ikke godt å si. Småinvestorenes handel i disse aksjene må sies å være ren spekulasjon, da formålet er å presse ut profesjonelle investorer (hedgefond) som har shortet aksjene.

Inflasjonspøkelset (frykten for høyere inflasjon og renteoppgang) er ikke lenger et dominerende tema i markedet, dog dette kan raskt endre seg igjen dersom makrotallene fremover skulle komme inn på den sterke siden. Senere i dag slippes det ukentlige jobbtallene fra USA, US Weekly Jobless Claims, tall som potensielt sett kan endre stemningen i aksjemarkedene. Enn så lenge fastholder FED, den amerikanske sentralbanken, at dagens inflasjonspress er av midlertidig karakter.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,3 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske børsene falt torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Sterke nøkkeltall fra Kina (Industrial Profits) var ikke nok til å overbevise investorene. Energi-relaterte aksjer klarte seg best, mens de innenfor telekomsektoren klarte seg dårligst.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 68,6 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,38, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,57 og 2,26 prosent.

Kjøresesongen i USA starter snart, noe som normalt sett er positivt for oljeprisen. Gitt ett år med Covid-restriksjoner kan det tenkes at folk vil reise mer enn vanlig i år. Oljetilbudet er forøvrig ventet å øke de kommende månedene. Det store usikkerhetsmomentet er Iran, som i disse dager forhandler med USA om en ny atomavtale. En potensiell avtale vil gi Iran muligheten til å eksportere oljen sin fritt på det åpne markedet.

Lær mer om biotekselskapet Ultimovacs

Investorpresentasjon og Q&A med Ultimovacs

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Nei takk
Nei takk
27.05.2021 17:07

Kan dere stemme på GME beholdningen dere holder på Zero kontoen til oss kunder som et særunntak? Mange andre som gjør det samme nå senest eToro. Det skulle være åpenbart hva vi som kundee ønsker.