Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Ingen positive drivere i Asia i natt. Gevinstsikring i USA

Det var ingen positive drivere å spore på de asiatiske børsene torsdag, dermed er tonen satt for Europa børsene i dag. Hang Seng indeksen falt rundt to prosent.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,7%, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt i går.

Mange investorer benyttet onsdagens til å sikre gevinster etter en lengre periode med oppgang. Dette gikk for øvrig hardest utover tek selskapene og NASDAQ indeksen. Det er en kjensgjerning at årets oppgang på børsene i USA og ikke minst Europa, har vært svært god. Hvorvidt fortsettelsen blir like god er mer usikkert, gitt den senere tids utvikling i smittetallene, samt svekkelse i viktige makrotall. Når det er sagt, stimulansetiltakene fra sentralbankene er fortsatt ekstreme i et historisk perspektiv, noe som bidrar til en viss stabilitet fremover. Dvs. den amerikanske sentralbanken akter å holde rentene nær null til 2023, men har hintet frempå at de store støttekjøpene i obligasjonsmarkedet (pengetrykkingen) vil trappes ned om ikke lenge.

Kraft Heinz (+3,9%), Activision Blizzard (+2,3%) og Seagen (+2,2%) toppet listene blant selskapene som inngår i NASDAQ 100 indeksen, mens NetEase (-5,2%), DocuSign (-3,4%) og Moderna (-3,1%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,1 prosent i snitt torsdag morgen.

Det var ingen positive drivere å spore på de asiatiske børsene torsdag, dermed er tonen satt for Europa børsene i dag. Investorene i regionen gjorde som sine kollegaer i resten av verden, da brukte dagen til å sikre gevinster. Hang Seng indeksen falt rundt to prosent, mens Nikkei 225 klarte seg bedre med en nedgang på 0,8 prosent. Kraftig fall for spillselskapene Tencent og NetEase, samt eiendomsselskapet China Evergrande Group var med på å forsteke fallet på Hong Kong børsen. De to førstnevnte ligger an til å få sine inntekter redusert grunnet nye strenge reguleringer av spillbransjen i Kina, mens sistnevnte sliter økonomisk.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,7 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,72, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,33 og 1,95 prosent.

I følge det amerikanske petroleumsinstituttet API, falt lagrene av både råolje, bensin -og destillater tungt i forrige uke. Deler av nedgangen skyldes ringvirkninger av orkanen “Ida”, som nylig herjet i Mexicogulfen. Lavere lagertall er isolert sett, positivt for oljeprisen. Når det er sagt, på lang sikt styres oljemarkedet av utviklingen i global BNP, samt mengden olje som til enhver tid produseres. Mao. oljeetterspørselen beveger seg mer eller mindre i takt med veksten i verdensøkonomien, mens tilbudet styres av de store oljeprodusentene, med OPEC+ i spissen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer