Gå til hovedinnhold

Mutasjon og korreksjon

Januar og begynnelsen av februar ble en ambivalent måned på hovedindeksen, optimismen var tilbake og markedet så ut til å kun gå videre oppover. Oslo børs brøt den magiske grensen over 1000 poeng, men dette skulle vise seg å bli en kortvarig glede. Nyhetene om det muterte britiske viruset i Nordre Follo førte oss tilbake til de strengeste tiltakene siden mars. Usikkerheten så ut til å være tilbake selv med de oppløftende nyhetene rundt vaksinering.

Uke 4 ble en rask påminnelse om hvor sårbart markedet kan være for negative nyheter. Frykten for at den omtalte ESG-bobla skulle sprekke, og sikring av gevinst førte blant annet til en sterk korreksjon hos mange av de grønne aksjene. Dette berørte så klart flere av aksjene i vår portefølje. ESG-aksjene var ikke de eneste som ble rammet av den sterkeste korreksjonen vi har sett siden oktober i fjor. Mange solgte seg ut av selskaper som var fysisk berørt, spesielt kjeder som XXL og Kid som måtte holde flere av sine butikker stengt.

Heldigvis så nedgangen ut til å være av det kortvarige slaget, da markedene tok seg opp igjen uken etter. Samtidig har oljeprisen steget over 60 dollar for første gang på over et år. Dette lover godt for flere selskaper innenfor olje som har slitt med både inntjening og kontrakter.

Videre har flere selskaper som har blitt notert på Euronext Growth hadde enorm oppgang. I segmentet innenfor fornybar energi virker det som både investorer og småsparere er umettelig etter å få tak i aksjer. Det blir spennende å se hvor lenge denne entusiasmen vedvarer og hvor lenge nye selskaper kan hente inn penger i overtegnede emisjoner.

Vi startet januar med å øke beholdningen vår i selskaper som Aker, Cadeler, Hexagon Composites og Elkem. Førstnevnte er som tidligere kjent vår største posisjon i vår portefølje og endte opp 21% i januar. Dette til tross for at det har stått stille, og vært nedgang i datterselskap som Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind. Aker steg blant annet mye i januar grunnet oppkjøpsnyhetene rettet mot Aker Horizons, og har totalt gitt oss 56% i avkastning i skrivende stund.

Vi frisket opp porteføljen vår med nye selskaper som MPC Container Ships og Magnora. Vi opplevde en liten korreksjon hos Magnora like etter kjøpet av aksjen, men dette ble etterfulgt av et nytt samarbeid med RWE Renewables. Samarbeidet gikk ut på utbygging av ny vindpark på land i Birkenes kommune i Agder, og sendte aksjen til værs.

Vi må heller ikke glemme Cadeler som er et selskap vi har fulgt tett etter deres børsnotering. Til tross for at Cadeler ikke består av mer enn 5,1% av vår portefølje har aksjen steget med hele 36% løpet av januar.

For vår egen del i porteføljen har to selskaper blitt solgt siden forrige blogginnlegg. Kid som har vært med siden starten i fjor høst forsvant ut. Aksjen ble berørt av den plutselige nedstengningen og vi ønsket å selge oss ut når vi fortsatt var på den positive siden. Aksjen har gitt oss god avkastning i form av både utbytte og kursutvikling. Nordic Semiconductor ble også solgt etter 4.kvartals rapport som kom i februar. Vi ønsket å sikre gevinst og fikk med oss 50% oppgang siden vår inngang i fjor høst.

Avslutningsvis vil vi som vanlig ønske alle gruppene i konkurransen lykke til videre i skoleduellen!

(Disclaimer: Artikkelen ovenfor er ment som bakgrunn for investeringene våre og er ikke en direkte kjøpsanbefaling)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer