Motvind for teknologiaksjene

Markedet kommer for salg i dag, der bakteppet er ny kollaps i tyrkisk lire og Trump sin advarsel til FANG selskapene. Salgspresset er svakt, men nesten samtlige indekser i Europa er i minus etter lunch. Det skal også et større fall til før momentumet fra august blir ødelagt. Røde dager i et bullmarked er bare sunt.

Jeg hørte på en podcast i sted, der Hanne Skartveidt i VG intervjuer tidligere finanspolitisk talskvinne i AP, Marianne Marthinsen. De snakket om ulike sider av økonomien, men jeg spisset øre da Marianne snakket om bekymringen sin for de store internasjonale tech gigantene. Disse betaler lite skatt, utkonkurrerer lokale aktører og vokser seg større på datasourcing og sin markedsdominans. Kanskje ikke uventet å høre fra en AP politiker at hun var bekymret for hvordan vi skal finansiere velferdstaten hvis store tech selskaper med liten skattevilje skal dominere næringslivet, hadde det ikke vært for at jeg er enig. Overraskende nok er det ikke bare Marianne Marthinsen og undertegnede som ser problemer med raskt skalerende og dominerende aktører, men vi deler dette synet med Donald Trump.

I dag gikk presidenten ut og advarte Google, Facebook og Twitter om at de “måtte trå forsiktig”. Han har tidligere angrepet Amazon, og det har vært spekulert om han kommer til å bruke anti-trust lovgivningen på selskapet som spiser all e-handel i USA. Markedet selger i dag, i påvente at Wall Street skal åpne, og man trenger ikke å være rakettforsker for å spå at Google, Facebook, Amazon og Twitter komme til å falle fra start.

Når det gjelder det lange bildet, så kommer det et tidspunkt der politikerne kommer til å måtte regulere noen av disse selskapene. Ikke bare for å drive inn skatt og sikre konkurranse, men også fordi hele spekteret av politikk, fra rødt til blått, åpenbart er enige!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer