Morningstar om Sustainability Rating

Torsdag 8. desember hadde vi et nettmøte med Thomas Furuseth fra Morningstar. Thomas går igjennom gjennom hvordan Morningstars «Sustainability Rating» fungerer og hvordan du som investor kan bruke det.

Se opptaket av nettmøtet om Sustainability Rating

Sustainability Ratingen har blitt lansert for å gi deg som investor muligheten til å sammenligne fondenes ESG-relaterte (engelsk forkortelse for miljø-, sosiale-, og styringsfaktorer) eksponeringer. Morningstar mottar informasjon fra analysehuset Sustainalytics på enkeltselskaper og de aggregerer denne informasjonen på porteføljenivå før de sammenligner mot tilsvarende fond.

I Norge har oljefondet satt en minimumsstandard når det gjelder utelukkelser. Tradisjonelt sett betyr utelukkelser å ekskludere sektorer og selskaper som man ikke ønsker å være involvert i. Morningstar Sustainability Rating gjør på den andre siden «best-in-class» vurderinger, ved at selskapene er blitt konsistent vurdert på en rekke kriterier innenfor den kategorien som fondet tilhører.

Hør mer om hvordan du kan bruke dette når du handler fond hos  Nordnet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer