Morgenrappot Onsdag

Nikkei+0.58% Shanghai+1.68%S&P500+0.80% DAX futures+0.50%

Jeg rakk så vidt å skrive om mini-krakket mandag, før det snudde opp igjen på tirsdag. Økt volatilitet er aldri et godt tegn, men nå har vi hatt en stigende VIX nesten en uke tid og hvis markedet klarer å absorbere en fullstendig break-down av forhandlingene og nye tariffer, så nærmer vi oss et punkt der det ikke betyr noe lengre. I realiteten har det vært handelskrig mellom Asia og Vesten i mange hundre år, på alle slags råvarer. 

Unntaket har vært når Kina endelig ble med i WTO og underla seg visse standarder for å kunne eksportere varer friere til verden. Det går i rykk og napp, men fullstendig frihandel med Kina betyr at kommunistpartiet må gi opp sin klamme økonomiske kontroll, og det valgte de å ikke gjøre i denne runden. 

-/ DET ER IKKE et godt tegn at alle disse tech-noteringene i USA går i vifta. Både Lyft og nå Uber har vært en katastrofe for investorene som kjøpte i det som kalles Initial Public Offering. Private akkrediterte investorer har gjennom VC fond og private investeringer derimot vært med fra starten. De har på 6 år tjente penger på et selskap som har steget fra null, til nå $62 milliarder. En akkreditert investor er en som tjener $200.000 i året de siste tre årene, eller har $1 million i banken. Mitt poeng er at denne håpløse regelen om at du ikke får investere i tidlig fase selskaper eller spesialfond hvis du ikke er akkreditert investor, er med på å skape en fullstendig unødvendig økonomisk forskjell. Sjåførene til Lyft og Uber, fikk kjøpe aksjer først i noteringen. De har alle tapt penger.  Dette er den fæleste formen for offentlig regulering jeg kan tenke meg. 

-/ NORSKE KAHOOT forbereder seg nå på børsnotering ved å kjøpe to andre læringsapper, både Dragonbox og Poio har gått inn i porteføljen til læringsgiganten for under 200 millioner norsker kroner. Kahoot er ned 3 kroner den siste måneden, og skal vi lære noe av de andre tech-noteringene så bør man kanskje kjøpe i dag og selge på noteringsdagen, ikke omvendt.

– PÅ SØNDAG publiserte viEpisode 11 fra Kryptografen podcast, denne gangen om desentralisert identitet. Hvordan identifisere seg gjennom protokoller som du kontrollerer 100% selv. Ikke før hadde vi publisert episoden såkom nyheten om at Microsoft lanserer en åpen og desentralisert ID protokoll på Bitcoinkjeden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer