Morgenrapport Torsdag

Finanssektoren ledet Wall Street opp i går og Asiatiske børser stiger i morgentimene. Markedet virker friskere etter “påskefallet”. Det har vært få nedjusteringer av estimater i forkant av denne resultatsesongen. Leverer selskapene som forventet eller bedre, er det ingen grunn til å frykte børsfall.

FED sin “beige book”, som er et sammendrag over de økonomiske forholdene i alle 12 FED distrikter, meddelte i går om vekst alle segmenter. Selv om veksten var svak, er retningen tydelig. Det er ikke rart at aksjemarkedet har steget betraktelig de siste 5 månedene, ettersom risikoen for økonomisk resesjon har avtatt.

-/ JAMIE DIMON som er sjef i JP Morgan, mener at boligmarkedet i USA viser tegn til bedring og alt ligger til rette for en oppgang. Dette er en av de viktigte økonomiske variablene i et land, siden store deler av privat kapital er bundet opp i eiendom.

-/ NOKIA ADVARTE investorene om at første kvartal kom til å bli dårligere enn ventet. Aksjen falt –14% på Wall Street i går. Salget av Lumia 900, som jeg skrev om på tirsdag, startet søndag og de toppet salgslistene allerede på mandag. Det betyr at kvartalsrapporten og den nye telefonen ikke har noe med hverandre å gjøre. Hvis, og jeg sier et stort “hvis”, den nye telefonen og det nye operativsystemet blir en “game changer” for selskapet, er denne PW’en en gylden mulighet for investorer som har lengre briller. Hvis aksjen sliter frem til Q2 tallene men melder der om en viss suksess og økt salg, er det en fin oppkjøring til andre halvdel av 2012.

-/ SEISMIKKSEKTOREN opplever høy aktivitet i følge CGG Veritas og PGS, som la frem gode “utilization” tall denne uken. Jeg så raskt over tallene og PGS skyter mer kontraktsseismikk enne multiklient. Forskjellen er at kontraktsmarkedet er garanterte inntekter og et tegn på et sterkt marked, mens multiklient er seismikk de skyter for egen regning med tanke på videresalg i etterkant. Bull!

-/ NÅR ET SELSKAP skiller ut og børsnoterer et datterselskap, er det enten for å synligjøre verdier og/eller fordi selskapet ikke er en del av kjernevirksomheten og ved riktig pris kan bli solgt. Uansett formål blir det satt en uavhengig pris på datterselskapet, og hvis det er høyere enn hva analytikerne har i sine regneark fra før, kan kursen på morselskapet stige! SUBC har bestemt seg for å børsnotere datterselskapet Veripos.

Senere i dag kommer jeg til å publisere et lengre innlegg om det å “være en optimist” i markedet, kontra å kontinuerlig lete etter feil..

Mvh

Richard Paulsen

Kommentator

Nordnetbloggen.no  /   Richardpaulsen.no /  Morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer