Morgenrapport Torsdag

Nytt år, nye muligheter. Det skal mye til for at markedet knekker nå før helgen, men noe støy må vi regne med i Januar måned. Den aller første uken kan bli en utfordring, ettersom mange kanskje har for store forventninger til et Januarrally.

Børsene i Asia handlet blandet i natt, og skulle jeg vedde på retning på Oslo Børs ville jeg sagt flatt til ned i dag. Det var noe svakere manufactoring tall fra Kina som holdt Shanghai og Hong Kong markedet tilbake. Ingen stor krise, men nok til å dempe kjøpslysten.

Kl 14.30 kommer initial claims i USA, og det kan bevege markedet opp igjen hvis tallene er svake nok til at spekulasjonene om utsatt nedbremsing av stimuliprogrammet tiltar.

 

-/ PÅ MANDAG publiserte jeg mine spådommer for 2014. Det var for underholdningens skyld, men reaksjonene er at mange er enige. Dog strides vi om renten blir satt opp i Norge eller ikke.

-/ FASCINERENDE HISTORIE om svindel i en Kazakstansk statseid bank og påfølgende juridiske problemstillinger. Hvilkent land skal du bli utlevert til, når alle vil ha deg? 

-/ FIAT VANT KAMPEN om Chrysler, og kjøper nå de resterende aksjene i selskapet. Fagforeningen i USA, som eide 41%, truet med å kreve listing på børsen og påfølgende utvannende emisjon. Sjefen i Fiat ville beholde selskapet privat, og endte nå opp med å betale blodpenger til foreningen for å overta de siste aksjene. Jeg har skrevet om denne kampen tidligere.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.01.2014 14:04

Godt nyttår Richard!

Ser fram til et nytt og spennende år med mange gode kommentarer, refleksjoner, lese/linketips, råd og synspunkter i dine korte, velformulerte og innholdsrike markedskommentarer 🙂

Godt børsår!!