Morgenrapport Torsdag

Ny dag, ny mulighet til å selge aksjer lavere enn i går. Dog tror jeg bevegelsen kan bli mindre, ettersom det kommer flere makrotall (PMI) og investorene er muligens forsiktige før arbeidstallene i morgen. Non-farm payrolls er ventet å øke med 150.000 jobber, og som jeg har nevnt tidligere, ingen krise eller trendskifte hvis tallet blir mellom 120-180k.

Indisk GDP viste 5.3% vekst i stedet for ventet 6.1%. Problemet er ikke bare at 0.8-1% mindre vekst enn ventet er dramatisk, men etter min hukommelse (skal verifisere tallet, så langt det går an å verifisere statistikk fra India/Kina) ligger inflasjonen mellom 5-6%, og det betyr at det ikke er noen reell vekst i landet.

-/ EN ØDELAGT KLOKKE har rett to ganger i døgnet, og snart må DNB treffe på aluminiumsmarkedet som de har spådd opp i snart ett år. De gjentar kursmål på 45 kr (høyest i byen?) for NHY, og argumenterer i dag med at Japanske importører har akseptert et påslag på aluprisen for tredje kvartal på 50-70 USD. Jeg vet ikke om dette er tynn suppe eller ikke, men en ting er sikkert: NHY kommer ikke til å løsrive seg fra resten av markedet under det nåværende risikoklima.

-/ SOM OM OVERKONTRAHERING av tankskip ikke skapte nok problemer, nå begynner effektene av skiferolje og utvinningsrevolusjonen i USA å forandre handelsrutene. Behovet for tankskip vil falle drastisk etter hvert som USA importerer mindre olje, og produserer mer selv.

-/ VANLIGVIS PLEIER JEG ikke å gjengi rykter og konspirasjonsteorier, men denne var for bra: Saudi Arabia sender oljeprisen ned for å svekke sine naboer, spesielt Iran. Både Iran og Irak har produksjonskostnader over 100 USD per fat, og klarer Saudi å sende oljeprisen ned til 60-70 USD vil det gjøre ufattelig skade på de shiamuslimsknaboene. Husk at Saudi har ledig kapasitet, det har ikke Iran. Skrur saudiene opp kranene, så kan de selge mer til mindre pris, og således ikke tape penger. Ut av ren underholdning, og et lett smil over morgenkaffen er det verdt å lese denne.

-/ PERSONLIG ER JEG VELDIG glad i analytiker/spåkone Mary Meeker, og hennes lange presentasjoner om trender og hva som blir “hot” i fremtiden. Mye sier seg selv, men allikevel nyttig med kontinuerlig bevisttgjøring. Verden forandrer seg i et hurtig tempo. Jeg har linket til slide 33 og videre som er de mest interessante…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer