Morgenrapport Torsdag

Jeg mener det var lurt å prøve seg på long siden i går, og etter flere gode tall i finanssektoren kan bank og forsikringsaksjer få seg et løft. Både Societet General (SocGen) og Storebrand leverte over 20% bedre på bunnlinjen enn forventet. Det er overraskende sterkt, og bidrar positivt til et sliten sektor. På bloggen pekte jeg på DNB under 62 kr i går, og nå har det gått 3 full handelsdager siden de la frem tall og aksjen kan være ferdigsolgt.

-/ I MORGEN LEGGER Gjensidige frem tall, og på bakgrunn av Storebrand sin hyggelige overraskelse i dag, vil det ikke overraske meg om GJF stiger i forkant.

-/ AGRISEKTOREN I USA hadde en fin bevegelse intradag i går, der flere av de toneangivende aksjene endte solid i pluss. Høyt nivå på underliggende råvare (rykter om at 540 usd per ton Urea ble avslått av selger) og sterke peers (sammenlignbare selskaper i utlandet) kan sende YARA opp i dag. Merk at CF Industries kommer med tall på formiddagen.

-/ DET BLIR SPENNENDE å høre hva First Solar sier i dag, forrige gang de la frem kvartalstall halverte aksjen seg på kort tid. Underliggende priser må bedre seg, slik vi opplevde rundt juletider, ellers vil solaksjene fortsette dødsspiralen.

På fredag kommer den viktige “Non-farm payrolls” rapporten, som viser nyregistrerte arbeidsplasser i privat næringsliv, eksludert offentlig ansatte, landbruksarbeidere og ansatte i frivillige organisasjoner. Denne rapporten dekker 80% av verdiskapingen i USA, og gir derfor en god pekepinne på den øknomiske aktivieteten. På grafen under ser man utviklingen de siste 10 årene. Det er ventet 160.000 nye arbeidsplasser, men min tolkning er at alt fra 100k til 200k er mer av det samme. Det er ikke før det skapes over 250k arbeidsplasser eller at grafen truer med å gå i minus at det vil gi et stort utslag på børsen. I 2008 tapte de 800k arbeidsplasser tre måneder på rad, da var det krise! Om det skapes 120k eller 160k denne måneden burde ikke gi et voldsomt utslag i markedet:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer