Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.98% Shanghai -2.65%S&P500 +0.03% DAX futures-0.20%Hovedindeksen holdt drivet helt inn, og Gjensidiges byks, samt årets største bidragsyter, Telenor, skal ha for atdet ikke endte i med røde tall.
Tendensene mot oppsiden var også tilstede for resten av Europa, hvor blant annet Dax indeksen printet en ny toppnotering, men siste timen sendte samtlige markeder ned.
USA snudd rett opp etter åpning, men endte så og si der det startet. Tesla sin himmelferd og Boeing sin videre gravferd ga tradere nok å gjøre.
Asia handler bra ned etter at Wuhan blir isolert for å hindre ytterligere smitte. Aktørene selger spesielt kinesiske i forkant av ukeslang stengte indekser.
Rentebeskjed fra ECB, samt jobless claims og oljelagertall fra USA er dagens makro.Massakren i tørrbulkfortsetter, og det vil ikke akkurat bli en stor økning i aktivitet fra kinesisk side, da de går inn i den ukeslange nyttårsfeiringen.
Capesize ratene er under $6k/dagen, men skip med scrubber kan få så mye som $8-10k mer.
IMO2020 effekten på indeksene er med andre ord veldig stor, men det endrer ikke det faktum at det er musestille på de største rutene fra Austraila og Brasil til Kina.


Tank ser ut til å ha funnet sitt origo, og ratene beveger seg mellom $60-70k/dagen, men gode volumer. Siste datapunkt for 12mnd charter kom ned fra $70k/dagen til $60k, men annet enn det er markedet rimelig likt.
Shipping har historisk aldri vært veldig påvirket av virusutbrudd, annet enn at råvarer er det.
JPM ser i verste fall ett $5 fall i oljeprisen.
Nå som flere og flere tankselskaper presenterer tall så vil vi få mer fasit på hvem som spiller markedet og rutene riktig, da forskjellen på gode og mindre gode redere kan utgjøre mange titalls millioner i kvartalet.
Okeanis har sånn sett satt en veldig høy benchmark!

Både Fearnleys og Cleaves har sine respektive ukesrapporter ute.
Tesla fortjener også noe oppmerksomhet etter å ha, dog midlertidig, krysset $100mrd streken igår.
Aksjen var så mye som 9% opp igår, og $600 per aksje var plutselig under 1% unna. Aksjen kom noe tilbake etter spiret og endte opp over 4% for dagen.
Aksjen har som kjent tredoblet seg siden bunnen ifjor sommer, og den beste forklaringen jeg har hørt om aksjen er at man kan se på selskapet som en opsjon. Ekstrem volatil, høy gjennomføringsrisk, og høyt kapitalbehov.

Det var jo ikke lenge siden man trodde selskapet var inærheten av konkurs, og etter å ha vist profitt i høst så har det vært en konstant smerte for shorterne. Det morsomme med Tesla er at det er få mellomting, man enten tror selskapet skal gå til helvete, eller bli med i $1trillion klubben.
Her er forsåvidt artikkelen hvor bildet øverst i rapporten er tatt ifra..


Et segment i 2016 har tydeligvis gått meg hus forbi, da NRK, av alle,satt aksjeplukkere, kyr, bloggere og en astrolog mot hverandre i den vakre sporten av å plukke aksjer. Det kan hevdes at metodikken og forskningen har sine åpenbare hull, men Forskningsrådet hos NRK leverer såpass god underholdning atFTnylig fant seg frem til segmentet.

Episoden kan ses hos NRK her.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer