Morgenrapport Torsdag

Nikkei +2.31%  Shanghai +0.84% S&P500 +0.49%  DAX futures +0.30%En litt choppy handelsdag som endte nesten der den startet, hvor Trump sin fredlige tale skjedde etter vår stengetid. Markedene steg bra på dette, men riskpremien som falt i oljen vil trekke ned tempoet på OSEBX.
Blandede drops og lite endrede stengningskurser var også fasiten nedover Europa.
USA hadde hentet inn alt av futures svakheten før åpning, og steg til nye rekorder etter talen. Ett par eksplosjoner i Bagdad (daglig hendelse) trakk indeksene litt vekk fra intratoppene.
Asia handler godt opp på de fredelige tendensene, hvor Nikkei indeksen gleder seg mest med over 2% oppgang.
Tysk industriproduksjon, tale fra BoEs Carney, arbeidsledighet fra EU, og jobless claims  fra USA er dagens makro.Donald hadde få planer om å slå hardt tilbake på gjengjeldelsen til Iran, og konflikten ser ut til å gå dempe seg betraktelig. Det vil fortsatt være gnissninger rundt atomavtalen, så jeg ville ikke forventet å se Donald med en fredspipe der nede med det første. 

Markedet har derimot fått en ny god grunn til å stikke høyere igjen, og en blow off top ser ut til å være under vei. Generell makro har derimot tilgode å snu til det bedre, og flere indikatorer er nære eller rundt nestenkritiske nivåer. Så lenge sentralbankene har en såpass ekspansiv pengepolitikk så har dog makro mindre å si, likviditeten der ute er det som bestemmer, og selv storstilt selging av fond gjennom 2019 klarte ikke å dempe festen.Spotratene for Capesize skip har nå krøpet seg under FFA nivåene, og det finnes en liten premium i nærliggende fremtidskontrakter. I de gode gamle dagene (3-4 år tilbake) når sessongmessigefaktorer spilte en mye større rolle i tørrbulk så var kinesisk nyttår gjerne en god tid for å plukke tørrbulkaksjer (25.jan til 8.feb i år), men dette markedet har ikke vært mye sessongmessig de siste to årene. 
Lengre charteravtaler på fastsatte rater er ikkeeksisterende i et så lavt marked, så indekslinkede dealer gir ingen pekepinn.

Periodeavtaler i tank derimot gjøres tydeligvis, og siste 12mnd charter datapunktet fikk vi igår, og den dealen var på hele $70k/dagen for et helt år. Når breakeven for en VLCC gjerne ligger på noen og tyve tusen USD dagen så tror jeg de fleste rederne gjerne vill sikret et skip eller to på slike nivåer.
Bahri (Saudis tankselskap)sendte et memo til meglerne sine igår og sa de ikke ville seile gjennom Hormuz på en liten stund. Dette tyder på atIrans angrep var relativt godt kjent i forkant, men riskpremien på denne ruten vil nok forsvinne såfremt rakettene ikke starter å fly igjen. Tanksektoren fikk enda fler selgere etter talen til Donald.

Ellers er Cleaves ute med sin omfattende ukesrapport, og Fearnleys er også fremme med sin ukessnapshot.

Avslutter dagens morgenrapport med FT sitt intervju med Alisher Usmanov, oligarken som mener han ikke er en oligark.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer