Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.48% Shanghai -0.40%S&P500 -0.38% DAX futures +0.00%

Marketwatch melder at Heliogen,et solselskap backet av Bill Gates, har lansert nye solpaneler som gjennom en “varmeovn” dobler effekten av tidligere utgaver. Noe som i følge teamet og Gates kan føre til at større industrielle prosesser som sementproduksjon kan gå over til solkraft. Sementproduksjon står for 7% av verdens CO2 utslipp.

Wall Street sendte aksjene rett ned i går kveld, da Trump var misfornøyd med handelsavtaleforhandlingene… igjen. Det dreier seg om detaljer i fase 1, som skal signeres om få uker. I natt gikk sjefsforhandleren til kineserne ut og sa at han “var optimistisk” på vegne av en ny avtale, og futures skøt i taket. Nikkei indeksen var ned 1.7% på et tidspunkt, men stengte ned 0.48%. Det kan virke latterlig, at børsene skal svinge fordi ulike parter kommer med utspill i en forhandlingssitusjon. Problemet er at handelskrigen ødelegger for to store vekstmotorer i verden, og det er prekært at man kommer til en form for avtale. Selv om de ikke bytter varer og tjenester i like høy grad som tidligere, vil det være viktig for sentimentet.

Få gjerne med deresiste utgaven av The Weeklyreport skrevet av Arcane Research hvis du er kryptointeressert. I tillegg anbefaler jeg (selvfølgelig)podcasten der jeg intervjuer Tommy Nordam Jensen i Wiv.io, som har tokenisert vin for over 500 millioner norske kroner allerede i sitt “råvarer på blokkjede” prosjekt.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen / Kryptografen / BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer