Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.37%  Shanghai -0.10%  S&P500 +0.33%  DAX futures -0.12%

Federal Reserve Open Market Comittee kuttet renten med 0.25% i går, og fulgte på med lovvord om at det skulle svært mye til før de satte den opp igjen. Det er bare å erkjenne at høye renter tilhører fortiden. Alt blir billigere og mer effektiv, produktiviteten går i taket uten å skape prisstigning. Det høres jo svært greit ut, helt til neste finanskrise. Da har ikke sentralbankene flere verktøy igjen. Men selv om jeg kan ha rett i min enkle påstand, er det ingen investeringsstrategi å vente på en finanskrise. Alle bør sørge for å kjøpe aksjer under korreksjoner og ri denne historiske oppgangsperioden i stedet for å “time” toppen.

Twitter gjorde noe interessant i går. De meldte markedet at det ville være forbudt å reklamere for politiske partier på plattformen. I stedet for å bruke tid og ressurser på å luke ut russiske “bot’er” (roboter) og bli anklaget for valgmanipulasjon, kuttet de heller ut betalte politiske budskap. Aksjen falt kraftig tilbake etter meldingen, da investorene mest sannsynlig er mer opptatt av inntjeningen enn at en politisk kandidat kjøper seg synlighet gjennom målrettet reklame.

Facebook derimot, ønsker politisk reklame velkommen og det er forventet at Trump kampanjen kommer til å bruke i overkant av $300 millioner det neste året på Facebook reklame i noen få stater langs rustbeltet. Selskapet la frem kvartalstall i går, som blåste analytikerne av banen og aksjen steg. Inntjening per aksje var 10% høyere enn hva konsensus var i forkant. Aksjekursen ligger cirka 5% under all-time high på $202, noe som er godt gjort når gründeren har måtte stå skolerett hos kongressen to ganger på ett år.

Dagens Næringsliv skriver i dag om et forlik mellom Jho Low og det amerikanske justisdepartmentet på 1 milliard USD. Jho Low har figurert i media de siste årene som mistenkt for å ha svindlet Malaysias “pensjonsfond” for mange milliarder. Han brukte sin urettmessige formue på å henge med kjendiser og finansiere filmer, som blant annet Wolf of Wall Street sammen med Leonardo Di Caprio. Jeg har lest boken om han, og anbefaler den varmt videre:

Billion Dollar Whale: The Man Who Fooled Wall Street, Hollywood, and the World

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer