Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.63% Shanghai -0.27%S&P500 +0.28% DAX futures +0.00%

Da går det mot slutten av kvartalsrapporteringen, og det er vanskelig å argumentere med at dette har vært bearish. Alle de toneangivende aksjeindeksene har steget de siste to ukene, selv om det har vært noen få selskaper som har levert svake rapporter. All in all var dette positivt for markedet. Går vi inn i en stille periode nå, tror jeg sannsynligheten er stor for at julerallyet starter tidlig. 

Norwegian overrasker med 15% høyere resultat enn hva som var ventet på forhånd. I tillegg forteller de om en joint venture, med en av Kinas største banker om å finansiere nye fly. Når blir det fart i aksjekursen igjen.

Aksjekursen til XXL handlet opp til 20 kroner etter emisjonen, men sliter med å bryte dette nivået. Jeg trakk frem aksjen på 18 tallet, og skrev i morgenrapporten hvordan selskapet går inn i en sesongmessig sterk periode. Potensialet. etter utvanning, lå et sted midt på 20 tallet. Én god nyhet før jul, så tror jeg det kursmålet er realistisk.

Magnus Halvorsen i 2020 bulkers er i Finansavisen i dag, der han gjentar budskapet om at selskapet skal bli en utbyttemaskin. De har store planer om å betale ut månedlige utbytter. Det blir spennende å se om dette skjer allerede ved kvartalspresentasjonen tidlig i november. De har jo akkurat gjort en sale-leaseback som nettet selskapet $21 millioner i profitt. 2020 Bulkers har i dag en markedsverdi på 2 milliarder kroner, men Finansavisen skriver at de kan betale ut nærmere 400 millioner kroner neste år. Det gir 20% direkteavkastning på aksjene dine…

Med jevne mellomrom tipser jeg om podcaster jeg finner interessante. Her er en nye liste.

I går publisert Arcane Research sin ukentlig oppdatering på kryptomarkedet. Dette er etter mitt syn en av de mest profesjonelle analysesatsningene der ute. Den kommer til a bli abonnentbasert fra januar, da den også skal selges gjennom to større kryptobørser. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer