Morgenrapport Torsdag


Nikkei +0.09%  Shanghai +0.00%  S&P500 -0.20%  DAX futures +0.00%

IMF er bekymret for at pensjonsfond tar høyere risiko nå, gjennom å investere i alternative assets. Det kan være PE fond, hedgefund, kunst, juveler, musikkrettigheter, klassiske biler og infrastruktur. (fin liste). Aktiva som ofte blir svært illikvide når markedet snur ned. IMF er bekymret for at pensjonsfondene skal brenne inne med masse usalgbare verdier foran pensjonsbølgen som er i ferd med å skylle inn over vestlige land.

VIX indeksen har falt fra 20 til 14 på fem handelsdager. Det betyr at svingningene og risikoen har sunket. Sentimentet har bedret seg. Jeg har malt opp og ned hvordan økte svinginger er tegn på usikkerhet, og kommer ofte i forkant av større falle i aksjemarkedet. I forrige uke kunne du se times-svingninger på DOW Jones indeksen på 100 til 200 punkter. I går var ytterpunktene gjennom hele handelsdagen under 100 punkter. Det betyr ikke at vi skal rett opp, eller at startskuddet for vinterrallyet har gått, men vi går ut av en usikker periode og inn i en historisk sett tryggere måneder for aksjer.

Denne uken har vært dominert av kvartalstall fra bankene, og neste uke kommer de store teknologiselskapene.

Jeg har fått flere spørsmål om XXL, som nettopp har hentet ny egenkapital på krisekurs. Først tror jeg det er viktig å være klar over det store bildet; butikker og detaljhandel er under sterkt press av direkteimport, netthandel, nye aktører etc. Det er et shitshow hos alle de store aktørene. G max gav opp i sommer. Når det kommer til mikronivået er aksjen utbombet, analytikerne er negative, investorene har rømt, MEN de har nettopp hentet 500 millioner i frisk egenkapital og har en sterk eier i Altor. Hvor mye mer nedside er det egentlig akkurat nå? Analytikerne mener de må skrive ned et varelager på 3.4 milliarder kroner, og det vil gi en regnskapsmessig effekt etter tredje kvartal. Snu om på det; De har har sportsutstyr og klær for 3.4 milliarder rett i forkant av en julegaveshopping og skiglade nordmenn. Dette blir de kvitt, og det trenger ikke å være opphørssalg. De har ny egenkapital og kan time markedet i større grad.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer