Morgenrapport Torsdag

Selv om Wall Street var marginalt ned i går, vil et sterkt Asia løfte Europa i dag. Denne uken var vanskelig i den forstand at kjøpsmuligheten kom på mandag, og man måtte være aggresiv da for å sikre aksjer for oppgang senere i uken. På den annen side har ikke “oppgangen” vært mye å skryte av, og jeg synes momentumet begynner å bli svakt. Kanskje markedet virkelig har flatet ut, og vi trenger en ny sterk trigger før videre oppgang!?

-/ SOLAR SNUDDE NED. First Solar flat 4.2% til tross for stigende modulpriser og to dagers rally i sektoren. Lover ikke godt for REC, som prøver å holde seg flytende etter en katastrofal kvartalsrapport.

-/ SEISMIKKSELSKAPET PGS leverte inline tall, og da regner jeg med at aksjen handler flat til opp i dag. Merk at aksjen har svunget mellom 95 kroner og 100 kroner siden November 2011, og det må mest sannsynlig bedre inntekter og marginer til for at at dette mønsteret brytes. Inntil da ser jeg ikke noe poeng å være eie aksjen.

-/ ALFRED BERG klager på misinformasjon fra Northland ledelsen allerede 18 Desember da fondet lånte de nye 111 millioner kroner. NAUR på sin side hevder at de opplyste om fremtidig kapitalbehov da de satte fondet i innsideposisjon (dvs at de ikke kan handle aksjer på børs). Spørs om de ikke skulle informert hele markedet gjennom en børsmelding og prøvd å hente inn storemisjonen før jul. Nå har de havnet i bakleksa, og hva er sjansene for å hente penger når skittentøyvasken i media allered er i gang?

-/ OBAMA OG BARROSO har nå satt inn høygiret på historiens største frihandelsavtale mellom EU og USA. Denne tok meg litt på sengen, for jeg har ikke lest mye om det tidligere. Sjansene er store for at denne går igjennom, på grunn av dagens økonomiske tilstand. Fagforeningene i USA er for en gang skyld tilhenger av en frihandelsavtale, fordi arbeidsmiljøstandarden i EU er høyere enn USA. EU derimot ønsker avtalen fordi USA er det største markedet i verden og en frihandel avtale kan bidra med over 0.5% årlig GDP vekst i hele EU sonen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer