Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.52%  Shanghai +0.94%  S&P500 +0.08%  DAX futures +0.00%

Wall Street hentet inn en blodrød åpning i går, og viser med det at kjøpere kommer inn i markedet for andre dag på rad. Oljeprisen klarte seg ikke like bra, med et -5% fall etter sterk lagerbygging. Sentimentet er fortsatt usikkert i mine øyne, men historien har jo lært oss at det er ved slike korreksjoner man skal kjøpe aksjer. De Asiatiske børsene steg gjennom hele fjøla i natt, noe som også støtter teorien om at markedet finner en form for støtte på disse nivåene.

Jeg har trukket frem Golden Ocean som en åpenbar kjøpskandidat hvis en handelsavtale mellom USA og Kina kommer på plass. Nøkkelordet her er “hvis”. På grafen ovenfor ser dere hva som har skjedd med soyabønnemarkedet i USA da forhandlingene brøt sammen på forsommeren. Golden Ocean har falt fra 59 kroner til 47 kroner de siste fem ukene. Det lover godt for en kontra-trade skulle vi bli overrasket med en avtale snart, men oddsen for akkurat dét har falt betraktelig i sommer.

-/ STYGG DAG for alt av oljerelaterte aksjer på Wall Street i går på grunn av fallet oljeprisen. Seadrill stengte ned -11%, Borr Drilling -9.5% og Transocean -6.5%. Hvis crude oljen faller -12% fra dagens nivå befinner den seg på nøyaktig $50 per fat, og nivået der prisen snudde opp i romjulen. I de påfølgende månedene steg den til $70 og dro med seg alt av oljeaksjer. Jeg sier ikke at man skal kjøpe nå, men på et tidspunkt kan det dukke opp en trade i disse utbombede rigg og oljeaksjene.

-/ PHOTOCURE har steget dobbelt så mye som Oslo Børs hittil i år, med en oppgang på 10%.I går la de frem kvartalstall, og der var ledelsen optimistisk på økende inntekter i USA på salg av blærekreftmedisinen Cevira. Salget økte 41% siste året, men det skal fortsette etter at de har doblet salgstyrken. De melder også om høyere etterspørsel fra Kina. Her tror jeg det er vanskelig å gå skoen fra seg det neste året!

Lesetips:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer