Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.50%  Shanghai +1.96%  S&P500 +0.30%  DAX futures +0.38%

Venteetappe for både Oslo og Europa, med indekser som hoppet rundt nullpunktet.
Over dammen var det igjen tid for Feds rentemøte, og Powell fortsatte å stå imot presset fra Donald og markedet om å senke renten, men en dovish tekst sendte markedet opp noen punkter.
Asia er stort sett opp, hvorav Kina stigert klart mest med oppgang på mellom 2-3% etter positive uttalelser fra statsminister Li til en håndfull amerikanske ledere om bedre tilgang og løsere restriksjoner.
Pressekonferanse med BoJ, rentemøte i Norges Bank og Bank of England, retail sales fra UK, samt jobless claims og philly fed fra USA er dagens makro.

Fed valgte igjen å sitte på hendene, men fjerningen av ordet talmodig i uttalelsene eliminerte den siste tvilen i markedet. Det prises inn 100% sannsynlighet for et rentekutt i juli, og ytterligere 3 til innen slutten av 2020. Dette er i sterk kontrast til Fed sine kurver, som kun tilsier ett rentekutt innen slutten av 2020.
Det har aldri vært så stor differanse mellom Fed og markedets forventninger om rentebanen, så en av partene tar grovt feil!

Man kan spørre seg om det virkelig er behov for rentekutt med Sp500 opp 16% YTD (beste start på året siden 97, og kun 1% fra all time high), arbeidsledighet på 3,6% (laveste siden 1969), 104 sammenhengende måneder med jobbvekst (lengste i historien), og lønnsinflasjon på 3,1% YoY (høyere enn kjerneinflasjonen 78 sammenhengende måneder.

Markedet på sin side foksuerer på stygge fall i import/eksport data (spesielt ille i Asia), og Bank of Americas siste Fund Manager Survey viste et rekordfall i vekstforventningene. Samme undersøkelse viser at amerikanske statsobligasjoner er den mest Crowded Trade denne måneden, etterfulgt av long tech, long $, og short europeiske aksjer, noe som samsvarer bra med rente- og vekstforventningene til markedet.

Spørsmålet er om historien gjentar seg igjen, eller om det anderledes denne gangen.
Har vi allerede en fot på vei inn i resesjon, og vil et skifte til rentekutt være 6 måneders varselet for toppen til markedet, som det har vært flere ganger tidligere.
Eller er all negativiteten bare linket opp mot en handelskrig som kan løses med litt godvilje fra USA og Kina, som igjen kan snu markedets forventninger til rentebanen?

Pris/bok på Sp500 er på 3,4ish nå, mot det historiske snittet på 2,75.
Dette er ikke ekstremt høyt, men kan heller ikke kalles billig.
At tech og forbrukeraksjer dominerer listen over høyest prisede sektorer bør ikke overraske noen, da disse også har den desidert høyeste forventede veksten.
Energi og finans finner man helt på den andre siden av grafen.
Goldman Sachs har laget en liste over de aksjene som klarer det kunststykket å kombinere høy forventet ROE uten å sprenge multippel skalaen.

Iceberg Research har blitt nevnt flere ganger her tidligere. De, og forsåvidt Muddy Waters, gjør sport i og finne selskaper som driver med kreativ og falsk rapportering. Icebergs siste store felling var råvaregiganten Noble Group, og de er som kjent redusert til en fraksjon av sin tidligere storhet.
Råvaretrader giganten Trafigura er nå i søkelyset for å blåse opp verdien av sine illikvide posisjoner.
Selskapet er ikke børsnotert, men gjelden handles i markedet, så insentivene for å ha en bedre loan to value, med tanke på renter, eksisterer.
Iceberg er selvfølgelig short Trafiguras gjeld, så man skal også ha i bakhodet at de snakker sin egen bok.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer