Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.22%  Shanghai +0.55%  S&P500 -0.75%  DAX futures -0.30%

Europeiske børser åpner snart etter fridag i går, der det overbyggende sentimentet virker OK, men kortsiktig bevegelse er ned. I mine øyne er det for tidlig å konkludere med at vi korrigerer ned, selv om S&P500 ligger akkurat på samme nivå der indeksen har snudd ned tre ganger tidligere. 

Oljeprisen er ned $3 på en uke, og det kan skyldes uroen i Venzuela. USA har sagt at de løfter sanksjonene når Guaido blir innsatt som president. Da kommer det mye olje på markedet gandske raskt. Oljelagertallene på amerikanske lagre viste bygging i går, men oljeprisen falt kun noen få cent. 

Hvis du lurer på hvorfor dollaren er sterk, bør du lese denne listen nøye. Den viser renten på 2 årige statsobligasjoner i ulike vestlige OECD land. Det står altså så dårlig til i Europa og Japan at du må betale penger for å investere i trygge statlige penger. Sentralbankene har stimulert økonomiene i ti år, men ikke oppnådd bedre resultater enn dette.

Sett i den konteksten, der Norge ikke troner lavest på rentenivå, er det fortsatt merkelig at NOK er svak. Nå har flere og flere analytikere tatt dette innover seg og kommer med ulike årsaksforklaringer.Frank Jullum mener dette skyldes mindre tro på norsk oljenæring de neste årene, som følge av klimakampen og liten vilje til å åpne nye oljefelt. Uansett årsak vil den svake kronen skape problemer med inflasjon, hvis den holder seg like lav som nå gjennom året. Vi har allerede blitt overrasket tre kvartaler på rad med høyere enn ventet prisstigning.

Jeg viderebringer et regnestykke fra en person på Facebook, som har sett nærmere på Norwegian sin inntjeningsbonus som følge av SAS streiken. Han regner med ekstrainntekter på mellom 80-115 millioner kroner om dagen. Den enes død, den andres brød!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.05.2019 10:33

Er disse forutsetningene riktige? Virker helt gale ved første øyekast. 76% fyllingsgrad, 100 000 passasjerer daglig på ruter der det konkurreres med SAS?